Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabos sünifasírt

Zöldbabos sünifasírt
Zöldbabos sünifasírt
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most készítettem el először zöldbabosan a fasírtot, és agyaltam, milyen mókás formában tálalhatom. Ősz lévén, sünire esett a választásom:)

hozzávalók / 4 adag

Fasírthoz

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Zöldbabot megmossuk, nagyon apróra felaprítjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. Zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
  3. Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megdinszteljük.
  4. Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, hagymát, lisztet, zsemlemorzsát, tojást, lecsöpögtetett zöldbabot, fűszerpaprikát, és ízlés szerint sózzuk.
  5. Jól összedolgozzuk, gombócokat formázunk, majd süni alakot készítünk belőle.
  6. Olajjal kikent tepsibe helyezzük őket. A spagettit 2 cm hosszúságúra daraboljuk és telebökdössük a süni hátát, majd készre sütjük.
  7. Mikor megsült, egy tányérra helyezzük, és kettévágott olajbogyóval díszítjük az orrát és a szemüket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 829
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fasírozott süni alakban, zöldbabos fasírt sünalakban, süni alakú zöldbabos fasírt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

608
darált sertéshús 50 dkg
zöldbab 30 dkg
zsemle 2 db
tojás 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 5 ek
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
finomliszt 3 csapott ek
zsemlemorzsa 5 ek
fekete olajbogyó 5 db
spagetti tészta 10 dkg