r
Nosalty Logó

Csőben sült ricottás-spenótos tészta

Gonoszka1
Csőben sült ricottás-spenótos tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A mártáshoz

A tésztához

1415
Kalória
59.5g
Fehérje
114.4g
Szénhidrát
79.5g
Zsír
333.9g
Víz
202.3g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
11g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mártáshoz

A tésztához

Összesen 1415 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mártáshoz

A tésztához

Összesen 5653 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mártáshoz

A tésztához

Összesen 225 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    79.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3312.6 g
  • Cink
    168 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    855 mg
  • Vas
    132 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    333.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    799 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4626 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9909 micro
Összesen 1415 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.1 g

Zsír

  • Összesen
    317.9 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13250.5 g
  • Cink
    671 mg
  • Szelén
    438 mg
  • Kálcium
    3421 mg
  • Vas
    529 mg
  • Magnézium
    739 mg
  • Foszfor
    3726 mg
  • Nátrium
    3670 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    457.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1335.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3195 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    1584 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    68 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    305 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1895 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1650 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18506 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39635 micro
Összesen 5653 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1577 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

A mártáshoz

  1. A tésztát sós, 1 ek olajos vízben megfőzzük.
  2. Közben 2 ek olajon a felaprított bacont megpirítjuk.
  3. A kiengedett spenótot egy lábasba tesszük. A megtisztított fokhagyma gerezdeket belereszeljük. A medvehagymát megmossuk, és jól lerázzuk róla a vizet, felcsíkozzuk. Hozzátesszük a spenóthoz. Tűzre tesszük, és pár perc alatt összemelegítjük, közben sózzuk, borsozzuk.
  4. Ezután lehúzzuk a tűzről. Belekeverjük először a túrót, elkeverjük, utána a ricottát. Ezzel is elkeverjük a spenótos-medvehagymát, majd a főzőtejszínt, és a tejfölt is belekeverjük. Ha kell, utánasózunk.
  5. Ha a tészta megfőtt, akkor leszűrjük, de nem öblítjük le, és a baconhöz adjuk. Jól összekeverjük.
  6. Ezután a spenótos mártással is összekeverjük alaposan (én a tésztafőzőben kevertem össze, hogy beleférjen minden, és kényelmesen tudjam alaposan összeforgatni).
  7. Egy tepsit kikenünk 2 ek olajjal, és beleöntjük a tésztát, elegyengetjük. A sajtot lereszeljük, és egyenletesen rászórjuk a tetejére.
  8. Hideg sütőbe tesszük, és 200 fokon kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  9. Forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

A spenót, a túró, a tészta, a tejföl és a medvehagyma a gyengém. Gondoltam, hogy ezeknek a felhasználásával készítem el a szombati ebédet. Nagyon finom lett. Biztos, hogy ezt a tésztaételt még sokszor el fogom készíteni. Csak ajánlani tudom ezt a finomságot.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek