r
Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék Muci konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Muci
Zöldbabfőzelék Muci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 429 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 1720 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 49 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1475.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    1070 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    755.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    1131 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1727 micro
Összesen 429 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    121.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5903.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    4282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    3022 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    4523 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6909 micro
Összesen 1720 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 49 Kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A rántáshoz

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A zöldbab végeit eltávolítjuk, majd 2-3 cm-es darabokra felvagdaljuk, megmossuk.
  2. 1,5 liter vízben feltesszük főni, amibe 1,5 tk sót és egy fej megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát teszünk, valamint hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát is.
  3. Amikor megpuhult a zöldbab (ez kb 40 perc), eltávolítjuk a vöröshagymát, beleszórjuk a felaprított zöldpetrezselymet.
  4. A lisztből a zsírral világos rántást készítünk, amit kb 0,5 liter hideg vízzel simára keverünk, és berántjuk a főzeléket.
  5. Hozzákeverjük a tejfölt, és felforraljuk.
  6. 1 tk 10 %-os ecettel ízesítjük.
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 210
  • Össznézettség: 148816
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 07.

Ajánló

Sült hús vagy fasírt illik hozzá feltétnek. Én most sült oldalassal tálaltam.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szép, zsenge zöldbabot találtam a piacon. Gyorsan sort kerítettem rá és elkészítettem ezt a finom zöldbabfőzeléket. Mirelitből is szoktam főzni, amikor nincs szezonja a zöldbabnak, de a frissből készült lényegesen finomabb.

Hozzászólások

hegyespiros

A fokhagymát a rántásba teszem, így sokkal intenzívebb az íze a f?zelékben. A tejfölt vízzel felhígítom és azzal öntöm fel a rántást. A petrezselymet, pedig a legvégén teszem bele, egyet rottyan és kész. Üdv.: Muci.

toth marta

krumplival még finomabb!

Lopiccolo

Annyi finom van ebben, hogy az ecet nyugodtan elhagyható! És a friss, bokor alól szedett újkrumplival isteni! Úgy minden feltét nélkül is.. És persze jó hidegen! De a fasírttal sem megvetend?. üdv l

Hasznos Virág

Én a vöröshagymát apróra vágom, és kaporral készítem. Töknek és a babnak jobb ízt kölcsönöz mint a petrezselyem.

Törölt felhasználó

Egyszer? és remek!

bakrilu

Számomra ez a tökéletes recept! Köszönöm.

Hozzávalók

A főzelékhez

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek