r
Nosalty Logó

Zöld paradicsomszósz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Zöld paradicsomszósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 388 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 775 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 115 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 388 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2185 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 775 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1917 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. Egy nagyméretű sütőlemezt kenjünk ki repceolajjal. Rakjuk rá az 1 cm vastagra szeletelt paradicsomot, locsoljuk meg az olívaolajjal, sózzuk, daráljunk rá borsot.
  2. Forró sütőbe rakva 25 percig sütjük.
  3. A fokhagymát meg bazsalikomot finomra vágjuk, rászórjuk a félig megsült paradicsomra. Fedjük be alufóliával, és rakjuk vissza további 25 percre sülni.
  4. Turmixba öntve az utolsó cseppet is ízlés szerinti textúrára daráljuk, ha úgy gondoljuk, 1-2 ek olívaolajat még adhatunk hozzá. Kóstoljuk meg, ha túl savanyúnak találjuk, rakjunk bele pici cukrot.
  5. Amikor a szósz már majdnem kész, gyorsan kifőzzük a tésztát. Inkább a szósz várjon egy kicsit a tésztára, így nem kell plusz zsiradékot tenni rá, nehogy összeragadjon.
  6. Reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2192
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 05.

Ajánló

Natúr sült mellé, vegáknak pedig fokhagymás pirítóssal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Éva-Anyóca kérdésére, hogy mit kezdjen a zöld paradicsomokkal, találtam egy jó néhány választ. Ez az egyik, ami nekem megtetszett, mert nem sok a hozzávaló, egyszerű az elkészítése és finom is. Kicsit érdekes a színe, de hunyjuk be a szemünket, és úgy falatozzunk.:o)

Hozzávalók

A szószhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek