Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld paradicsomszósz

Zöld paradicsomszósz
Zöld paradicsomszósz
67 perc / előkészület: 10 perc főzés: 7 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Éva-Anyóca kérdésére, hogy mit kezdjen a zöld paradicsomokkal, találtam egy jó néhány választ. Ez az egyik, ami nekem megtetszett, mert nem sok a hozzávaló, egyszerű az elkészítése és finom is. Kicsit érdekes a színe, de hunyjuk be a szemünket, és úgy falatozzunk.:o)

hozzávalók / 2 adag

A szószhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Natúr sült mellé, vegáknak pedig fokhagymás pirítóssal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyméretű sütőlemezt kenjünk ki repceolajjal. Rakjuk rá az 1 cm vastagra szeletelt paradicsomot, locsoljuk meg az olívaolajjal, sózzuk, daráljunk rá borsot.
  2. Forró sütőbe rakva 25 percig sütjük. 
  3. A fokhagymát meg bazsalikomot finomra vágjuk, rászórjuk a félig megsült paradicsomra. Fedjük be alufóliával, és rakjuk vissza további 25 percre sülni.
  4. Turmixba öntve az utolsó cseppet is ízlés szerinti textúrára daráljuk, ha úgy gondoljuk, 1-2 ek olívaolajat még adhatunk hozzá. Kóstoljuk meg, ha túl savanyúnak találjuk, rakjunk bele pici cukrot.
  5. Amikor a szósz már majdnem kész, gyorsan kifőzzük a tésztát. Inkább a szósz várjon egy kicsit a tésztára, így nem kell plusz zsiradékot tenni rá, nehogy összeragadjon.
  6. Reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 351
elküldve: 1
receptkönyvben: 9
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szósz zöld paradicsomból, fokhagymás-bazsalikomos paradicsomszósz, sült paradicsomszósz

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-10-07 08:27

Köszönöm!!!! :)
Még annyi van, hogy egy adagot el tudok készülni ezen finomságból, talán a végére meg is szeretjük a zöld paradicsomot? Ki tudja? :)

Jövőre legfeljebb nem esek kétségbe, még ennyire se, sőt! , - hogyha marad majd zöld, mert azt is fel lehet használni, nem is akárhogyan.
Köszönöm ezen finomságot. :)
Szép napot és új hetet kívánok!

Éva-Anyóca

witch
witch / witch Mon, 2013-10-07 14:52

Nagyon szivesen!!!! :o)
Ugy nez ki, hogy az itteniek Angliabol hoztak magukkal ezeket a recepteket.
Volt aki odairta a recepthez, hogy a nagymamaja keszitette ezt mindig es
azert szereti. A gyumolcskenyer is aktiv mar, holnap meg jon a chutney.
Szep hetet Neked is!
udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-10-08 09:56

Kedves witch!

Köszönöm ezt a sok érdekes és finom étel recit. :)
Várom!! :D

Köszönöm, alkotunk , udvarban is, átültettük a csodás kis tujánkat, végre a helyére, kicsit bolondosan néz ki a nagyok közt, de majd megnő!! :D Saját megoldás, mivel mindig félre volt téve rá pénz, hogy vegyünk egy 1 métereset,....de aztán mindig valami közbeszólt, hogy kellett másra....
A férjem kollégája meg mondott egy tippet, és a smaragd tujánkat szépen, az adott mód és helyen, éles késsel kis ágat levágva, földbe ledugva, meggyökeresítette, és aztán az szépen elkezdett a megfogás után erősödni, aztán másik helyre téve erősödni és formálódni még jobban,...és most a végleges helyére került, na nem hatalmas még kicsi, egész pontosan 45 cm, de a miénk, és ez akkora öröm!! :) Locsolgatjuk, nézegetjük, szemünkkel simogatjuk, majd megnő. :)
És képzeld el, a hideg ellenére , a mángold mindig adja még magát, jön az új és friss hajtás, eszméletlen, pedig jól leszedtük, és megpárolva, már beadagolva a fagyóban dobozban csücsülnek,...és mégis, látod...ez az örök meglepetés a természetben, a sóska és a spenót ilyenkor már tojt rám, és ez a finomság pedig nem...- mindig tanul valamit az ember lánya, és rácsodálkozik az Életre!! Ez szerintem annyira jó!! :D

puszillak:Éva-Anyóca

witch
witch / witch Wed, 2013-10-09 02:14

Kedves Eva-Anyoca!
En koszonom az inspiraciot, hogy milyen iranyban keresgeljek es igy mi is mennyi
finomsagot kostolhattunk meg!
Nahat, nekem is van egy jonehany tuja, a haz elejebe 4, az udvarban meg 6.
En is terveztem, hogy ultetek meg, mert ket hazzal lejjebb a kerites mellett van
duplan ultetve es olyan gyunyoru. Nagyon szeretem oket, olyan szepek es olyan
igenytelenek, kezdo kerteszkedoknek is tokeletes. Negy ev alatt a duplajara
nottek, szoval nem lustalkodnak, meghalaljak azt a keves gondoskodast
tobbszorosen es meg nyirni sem kell.
Most olvastam a mangoldrol, hogy most van a szezonja, hat akkor nem is
csoda, hogy annyi termes van. Igen, a termeszet mindig jol akar tartani
minket, de aztan gondol egyet es nesze semmi. Tavaly itt peldaul nem
termett egy szem alma sem, az iden meg rekord volt.
Szia, witch

390
paradicsom 5 közepes db
repceolaj 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 10 levél
fokhagyma 3 gerezd
cukor 2 csipet
tészta 10 dkg
parmezán sajt 5 dkg