Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farfalle prosciuttoval és fekete olívabogyóval

Farfalle prosciuttoval és fekete olívabogyóval
Farfalle prosciuttoval és fekete olívabogyóval
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz életérzéshez hozzátartozik a minőségi ételek szeretete, a kifinomultsághoz és a színes életstílushoz való szenvedélyes ragaszkodás.

A tészta az olasz konyha egyik kulcsfontosságú tradicionális alappillére, ugyanakkor a világ egyik legkedveltebb étele.

A Barilla durumlisztből készült tésztája egy egészséges, összetett szénhidrátforrás. A táplálkozási szakértők ajánlása szerint a jól kiegyensúlyozott diéta: 55 százalék szénhidrátot, kevesebb mint 30 százalék zsírt és 15 százalék proteint tartalmaz.

A durumlisztből készült tészta felszívódási ideje jóval lassabb, mint sok más szénhidrátban gazdag ételé, mint amilyen a normál búzalisztből készült tészta is. Ennek köszönhetően késlelteti az éhségérzet kialakulását, ugyanakkor energiát biztosít az agyi működéshez és izomzatunknak.

A Barilla tészta bárki által kedvelhető, mely élvezetet és örömet nyújt minden étkezéshez.

A Barilla tészta mindig al dente.

Elkészítésében szabadságot ad fantáziánknak, kreativitásunknak.

…és egészséges!

A Barilla Olaszország első számú tésztája és tésztaszósza.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A prosciuttot kockázzuk fel. Az olajbogyót is kockázzuk nagyobb darabokba.
  2. Egy nagy serpenyőben, alacsony lángon olvasszunk vajat. Adjuk hozzá a prosciuttot és az olívabogyódarabokat, majd pároljuk 2 percig.
  3. Ekkor emeljük a hőfokot, öntsük hozzá a bort, és főzzük addig, míg teljesen elpárolog belőle.
  4. Adjuk hozzá a tejszínt és a paradicsomszószt, és főzzük vele további 10 percig, néha keverjük meg, és fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint.
  5. Közben főzzük ki a tésztát egy nagy lábas enyhén sózott vízben, a csomagoláson található utasítás szerint.
  6. Szűrjük le, adjuk a szószhoz, keverjük el vele, szórjuk meg frissen aprított oreganóval, és tálaljuk azon melegében.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 321
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szószos tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

373
farfalle 500 g
prosciutto 100 g
fekete olajbogyó 10 db
fehérbor 2.5 dl
habtejszín 1.6 dl
paradicsomszósz 2.5 dl
oregánó 1 ek
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint