r
Nosalty Logó

Farfalle prosciuttoval és fekete olívabogyóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Barilla
Farfalle prosciuttoval és fekete olívabogyóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2980 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4342 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 373 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.5 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5760.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    3541 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    623 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1224 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 2980 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2658 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A prosciuttot kockázzuk fel. Az olajbogyót is kockázzuk nagyobb darabokba.
  2. Egy nagy serpenyőben, alacsony lángon olvasszunk vajat. Adjuk hozzá a prosciuttot és az olívabogyódarabokat, majd pároljuk 2 percig.
  3. Ekkor emeljük a hőfokot, öntsük hozzá a bort, és főzzük addig, míg teljesen elpárolog belőle.
  4. Adjuk hozzá a tejszínt és a paradicsomszószt, és főzzük vele további 10 percig, néha keverjük meg, és fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint.
  5. Közben főzzük ki a tésztát egy nagy lábas enyhén sózott vízben, a csomagoláson található utasítás szerint.
  6. Szűrjük le, adjuk a szószhoz, keverjük el vele, szórjuk meg frissen aprított oreganóval, és tálaljuk azon melegében.
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1605
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Farfalle prosciuttoval és fekete olívabogyóval
Barilla 60 recept

Az olasz életérzéshez hozzátartozik a minőségi ételek szeretete, a kifinomultsághoz és a színes életstílushoz való szenvedélyes ragaszkodás. A tészta az olasz konyha egyik kulcsfontosságú tradicionális alappillére, ugyanakkor a világ egyik legkedveltebb étele. A Barilla durumlisztből készült tésztája egy egészséges, összetett szénhidrátforrás. A táplálkozási szakértők ajánlása szerint a jól kiegyensúlyozott diéta: 55 százalék szénhidrátot, kevesebb mint 30 százalék zsírt és 15 százalék proteint tartalmaz. A durumlisztből készült tészta felszívódási ideje jóval lassabb, mint sok más szénhidrátban gazdag ételé, mint amilyen a normál búzalisztből készült tészta is. Ennek köszönhetően késlelteti az éhségérzet kialakulását, ugyanakkor energiát biztosít az agyi működéshez és izomzatunknak. A Barilla tészta bárki által kedvelhető, mely élvezetet és örömet nyújt minden étkezéshez. A Barilla tészta mindig al dente. Elkészítésében szabadságot ad fantáziánknak, kreativitásunknak. …és egészséges! A Barilla Olaszország első számú tésztája és tésztaszósza.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek