r
Nosalty Logó

Öt hozzávalós parmezános csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Öt hozzávalós parmezános csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Összesen 794 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Összesen 3177 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Összesen 161 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2753.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    1144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15896 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 794 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.3 g

Zsír

  • Összesen
    123.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    590 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11012.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    2437 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    3136 mg
  • Nátrium
    4576 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1330.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    840 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2045 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    63585 micro
  • Lut-zea
    934 micro
Összesen 3177 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3205 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Tészta

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt melegítsük elő kb. 200 fokra.
  2. A csirkemellek mindkét oldalát alaposan sózzuk és borzozzuk.
  3. Egy hőálló serpenyőben (legjobb ehhez egy öntöttvas serpenyő) hevítsünk fel 2-3 evőkanál olívaolajat, majd süssük a csirkemellek mindkét oldalát aranybarnára, oldalanként kb. 6-8 percig. Ezalatt szinte teljesen átsülnek. Vegyük ki a csirkéket egy tányérra, és tegyük félre.
  4. Ugyanebbe a serpenyőbe öntsük a marinara szószt és a vizet. Kissé forraljuk össze, majd adjuk hozzá a száraz pennét. Alaposan keverjük össze, majd lefedve főzzük al dente-re, 8-10 perc alatt. Időnkét azért kevergessük meg, le ne kapjon az edény alja.
  5. Sózzuk-borsozzuk, ha szükséges.
  6. Miután megfőtt a tészta, szórjuk meg az egészet egy kevés reszelt parmezánnal, majd helyezzük vissza a csirkemelleket a tésztára. Tépkedjük rá a mozzarellát, és szórjuk meg még egyszer parmezánnal, jó gazdagon. Fedjük le, és pároljuk még pár percig, amíg a sajt megolvad.
  7. Végül toljuk be az előmelegített, 200-220 fokos sütőbe, és grillfokozaton 4-5 perc alatt egy kicsit pirítsunk még rá a tetejére.
  8. Két-három napig eltárolhatjuk, bár garantáltan el fog fogyni egyszerre. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 905
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 179
  • Össznézettség: 84510
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Öt hozzávalós parmezános csirkemell
Gerzsenyi Flóra 378 recept

A hagyományos parmezános csirke bepanírozva és olajban vagy sütőben sütve készül. Az aranybarna, ropogós panír miatt is annyira közkedvelt és ellenállhatatlan, viszont mi most mutatunk nektek egy ugyanolyan finom, ám sokkal egyszerűbben elkészíthető alternatívát. Gazdag marinaraszósszal (vagy sima fűszeres paradicsomszósszal), bőséges mozzarellával és parmezánnal készül, ráadásul egy serpenyőben történik az egész művelet! Nálunk mind egy szálig elfogyott, és Ti sem fogtok tudni neki ellenállni. Irány főzni!

Hozzávalók

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek