Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsókrémleves

Zöldborsókrémleves
Zöldborsókrémleves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Kedvesem anyukáját illeti minden elismerés a leves alapreceptje miatt, tőle tanultam el én is, az én kiegészítésem mindössze a reszelt sajt és a szerecsendió.
Az említett Kedves felhívta a figyelmemet, hogy mindenképp írjam le a következőket is:
"Ebből a levesből képtelenség egyszerre olyan sokat főzni, hogy ne fogyjon el szinte azonnal az összes" :) Szentül igaza van egyébként :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Most ugyan elmaradt, de isteni kiegészítésként tud szolgálni némi házilag elkészített fokhagymás, pirított kenyérkocka... A reszelt füstölt sajttal egyszerűen mennyei :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót  a meghámozott, összedarabolt krumplival együtt feltesszük főni, csipetnyit meg is sózzuk.
  2. Amikor a krumpli már puha, botmixerrel összeturmixoljuk az egészet.
  3. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, majd ismét turmixolunk.
  4. Utoljára a tormát adjuk hozzá, majd egyenletesre turmixoljuk a levest, és még egyszer összeforraljuk.
  5. Reszelhetünk bele egy kevés szerecsendiót, pikánssá teszi, de óvatosan bánjunk vele, mert igen erős ízű fűszer.
  6. Végül tálaláskor reszelt füstölt sajttal ízesíthetjük, díszíthetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 23 855
elküldve: 0
receptkönyvben: 187
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildihó

Mióta szakács: 2009.03.16.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tormás zöldborsókrémleves, krémleves zöldborsóból

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Tue, 2015-11-10 11:38

Szeretjük a krémleveseket, elég sokfélét kóstoltam és készítettem is már, de zöldborsót még nem. Úgyhogy épp itt az ideje kipróbálni! :)

303
zöldborsó 50 dkg
burgonya 1 közepes db
főzőtejszín 2 dl
torma 2 teáskanál
szerecsendió 1 csipet
füstölt sajt 15 dkg