r
Nosalty Logó

Zöldborsókrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldborsókrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 304 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1217 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3098 micro
Összesen 304 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1508.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    217 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2290 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12392 micro
Összesen 1217 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót a meghámozott, összedarabolt krumplival együtt feltesszük főni, csipetnyit meg is sózzuk.
  2. Amikor a krumpli már puha, botmixerrel összeturmixoljuk az egészet.
  3. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, majd ismét turmixolunk.
  4. Utoljára a tormát adjuk hozzá, majd egyenletesre turmixoljuk a levest, és még egyszer összeforraljuk.
  5. Reszelhetünk bele egy kevés szerecsendiót, pikánssá teszi, de óvatosan bánjunk vele, mert igen erős ízű fűszer.
  6. Végül tálaláskor reszelt füstölt sajttal ízesíthetjük, díszíthetjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 24649
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 20.

Ajánló

Most ugyan elmaradt, de isteni kiegészítésként tud szolgálni némi házilag elkészített fokhagymás, pirított kenyérkocka... A reszelt füstölt sajttal egyszerűen mennyei :).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Kedvesem anyukáját illeti minden elismerés a leves alapreceptje miatt, tőle tanultam el én is, az én kiegészítésem mindössze a reszelt sajt és a szerecsendió. Az említett Kedves felhívta a figyelmemet, hogy mindenképp írjam le a következőket is: "Ebből a levesből képtelenség egyszerre olyan sokat főzni, hogy ne fogyjon el szinte azonnal az összes" :) Szentül igaza van egyébként :).

Hozzászólások

orsikaa5

Szeretjük a krémleveseket, elég sokfélét kóstoltam és készítettem is már, de zöldborsót még nem. Úgyhogy épp itt az ideje kipróbálni! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?