r
Nosalty Logó

Zelleres uborka

Tavikavics
Zelleres uborka
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Egy ötliteres üveghez

Felöntőlé két ötliteres üveghez

498
Kalória
1.9g
Fehérje
111.8g
Szénhidrát
0.5g
Zsír
1187.3g
Víz
-
Koleszterin
7g
Élelmi rost
75.9g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Egy ötliteres üveghez

Felöntőlé két ötliteres üveghez

Összesen 498 kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Egy ötliteres üveghez

Felöntőlé két ötliteres üveghez

Összesen 1990 kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Egy ötliteres üveghez

Felöntőlé két ötliteres üveghez

Összesen 26 kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15649.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    15548 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1187.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 498 kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62596.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    62190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    447 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    4749.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 1990 kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 26 kcal

Elkészítés

Egy ötliteres üveghez

  1. Az uborkákat megmossuk, majd az utolsó vízben kb. egy órát ázni hagyjuk. Ez az idő pont elég a többi hozzávaló előkészítéséhez.
  2. A vöröshagymát, a tormát megpucoljuk, elmossuk.
  3. A vizet feltesszük forrni, beletesszük a sót, a cukrot, az édesítőszert. Ha felforrt, beleöntjük az ecetet, majd lekapcsoljuk a gázt. Kb. 10 perc pihentetés után fogjuk a már üvegbe rakott uborkára önteni.
  4. Közben tehát az üveg aljára teszünk egy zellerszárat (levelestől), majd az uborkát, hagymát, tormát, fűszereket is beletesszük. A tetejét megszórjuk a kénporral.
  5. A felöntőlé a 10 perces pihentetés után már megfelelő hőmérsékletű ahhoz, hogy ráöntsük az uborkára. Az üveget lezárjuk.
  6. Kidunsztoljuk az uborkát.Egy fazék aljára, oldalára régi ruhadarabot (lepedőt) teszünk, majd tiszta, szárazruhával betakarjuk az üveg tetejét is úgy, hogy ne látsszon ki. A fazekat felöntjük meleg vízzel,felforraljuk, majd forrás után lassú tűzön 10 percig gyöngyözni hagyjuk. A fazékban hagyjukkihűlni, majd másnap kivehetjük, és a helyére tehetjük.
  7. Figyelem! A receptben a felöntőlé 2 db 5 literes üveghez elég. A fűszerek, a zeller, a hagyma, a kénpor viszont csak 1 üvegre van számítva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

Igen, igen, tudom, hogy már megint egy macerás uborkarecept! Viszont szerintem többszörösen megéri a belefektetett munkát. Én nagyon szeretem a bolti uborkákat és ez ugyanaz az íz. Nincs tömény ecet íze, inkább édeskés. Leírva egyébként sokkal bonyolultabbnak látszik a recept. Néhány hasznos jótanács a dunsztoláshoz: amikor a levet ráöntjük az uborkára, előtte az üveget állítsuk kb. 3-4 ujjnyi meleg vízbe. A dunsztosfazékba pedig szigorúan meleg vizet kell önteni! Ezekkel az óvintézkedésekkel elkerülhetjük, hogy az üvegünk szétpattanjon.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek