Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai savanyított cukkini

Kínai savanyított cukkini
Kínai savanyított cukkini
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában savanyítós hangulatban vagyok, és mi sem volt kézenfekvőbb, minthogy a cukkinit is bedobjam a mélyvízbe. Mivel keresem az új ízeket, eltértem a hagyományos fűszerektől, és így is nagyon finom!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkini kivételével az összes hozzávalót összekeverjük 125 ml vízzel.
  2. A cukkinit kb. 1/4 cm-es karikákra vagy félholdakra vágjuk, és szorosan befőttes üvegbe tesszük.
  3. Ha a só és a cukor teljesen feloldódott, akkor az ecetes levet a cukkinire öntjük.
  4. A cukkini nagyságától függően szükségünk lehet több savanyító lére is, ugyanezekkel az arányokkal dolgozzunk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 12 322
elküldve: 3
receptkönyvben: 188
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: köret
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyú cukkini, cukkini saláta, savanyított cukkini

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fonott Kalács
Fonott Kalács / Fonott Kalács Fri, 2015-06-19 16:20

Ez szép és jó, de hogyan tovább? Mit csináljak vele, ha elraktam az üvegbe? Meddig kell várni amíg megsavanyodik, mikor lesz kész? Honnan tudom, hogy már jó?

.Tigris
.Tigris Sun, 2014-06-01 21:32

Szia Coook!
Ez így nagyon jónak hangzik és szép is.
Azt meg tudnád írni, hogy mennyire tartós és csak hűtőben lehet tárolni vagy jó neki a kamra is?

17
cukkini 1 közepes db
cukor 2 csapott ek
1 ek
bors 1 ek
chilipehely 1 kávéskanál
csillagánizs 2 db
ecet 125 ml
víz 125 ml