r
Nosalty Logó

Mézes-chilis fokhagyma

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
simitomi
Mézes-chilis fokhagyma
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 393 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 393 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 171 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 393 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 393 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát megpucoljuk, egy részét fel is szeleteljük.
  2. Rétegenként az üvegbe töltjük a fokhagymát, időnként közé szórva egy-egy szelet chilit, illetve chiliport is.
  3. Ráöntjük a mézet úgy, hogy ellepje az egészet.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 11105
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Ajánló

Húsokhoz savanyúságként, de magában is kiváló lehet, ha bírja az érdeklődő a csípőset és az erőset...

Receptkategóriák

Mézes-chilis fokhagyma
simitomi 9 recept

A fokhagymás méz jótékony hatását régóta ismerjük errefelé a Kárpát-medencében is. Hasonló vonalon indultak el a dél-amerikai indiánok is, csak mivel náluk chili van számolatlanul, ők azt használták gyógyításra. Állításuk szerint bronchitisre például kiváló. A kettő mixe pedig gyakorlatilag mindenre jó!  Egyébként viszont kiváló savanyúság is...

Hozzászólások

nemethjuli

Nagyon guszta! Mennyi id? múlva fogyasztható?

simitomi

Akár egyb?l is lehet fogyasztani, de érdemes várni két-három napot, amíg a fokhagyma megpuhul... Ha meg nem fogy el egyb?l, csak jobb lesz id?vel!

nemethjuli

Köszönöm a választ! :D

Angie

Érdekesnek t?nik.... Csak még nem tudom mit kezdjek vele :) Mennyire tartja meg az erejét a fokhagyma? Tehát mennyire lesz "büdös" t?le az ember? :D Magában nem nagyon tudom elképzelni, hogy csak így megegyem, de mondjuk húshoz már igen. Másféle fogyasztási mód gondolom nincs, mert akkor azt is leírtad volna :) Köszi el?re is!

simitomi

Na, igen, a fokhagymával ez a probléma mindig fennáll... Általánosságban azt mondanám, minél tovább áll, annál jobban veszít az erejéb?l - viszont sosem veszíti el teljesen. Én nagyon szeretem így magában is, de maximum este, s onnantól este is és reggel is duplán mosok fogat, van nálam cukorka/rágó, és nem megyek fontos megbeszélésekre... :) Ha van egyéb ötlet a felhasználásra, szívesen veszem...

Hagymafaló

Én sertés vagy marha natúrszelethez el tudom képzelni: csak sózzuk és alaposan borsozzuk, serpeny?ben megsütjük, ezt meg rá a szeletek tetejére. Köretnek csak valami semleges.

Denilke

Eltelt másfél év, mióta feltetted a receptet. Mi a tapasztalat? Milyen lett a fokhagyma állaga, színe, íze. f?zéshez használtad-e, vagy etted "simán"? Azt azért nem értem, miért a savanyúság kategóriájába tetted? Mert ez minden csak nem savanyú:D Inkább csemege. A csilis csoki sem savanyúság...

1EDY

ajánlom mindenkinek aki szereti a fokhagymát de tart az utóhatásától. 1 db szegf?szeget kell szimplán elszopogatni. amikor kell?képen felpuhult nagyon ovatosan kisssé összenyomni a foggal. VIGYÁZAT!!! nem ráharapni mert az egész fejet bezsibbsztja. :) az esetleges apró darabok amik leválnak róla nyugottan le lehet nyelni mert így a bélrendszert is fert?tleníti. amellett, hogy közömbösíti a nemkívánt szagokat még fert?tlenít és érzéstelenít is.

Finimini

1Edy! Köszönöm, hogy megírtad ezt a szegf?szeges módszert! Tegnap vettem 1 kg fokhagymát, mert minden este 1 gerezdet el kell(!) fogyasztanom (ide nem írom le, hogy miért) és másnap elektromos fogkefe, fogköztisztítás, selymezés után is érzem az ízt a számban. Készítek a fokhagymából a recept szerint, biztos jó lesz. Nagyon sok fokhagyma eltevést olvastam, de a csak olajban lév?t nem szeretném, a többi meg marinádos és f?zniforrázni kell, azzal elvész az illóolaj. Kérlek, ha "fokhagyma szakért?" vagy, egy konzultáció erejéig szeretnék egy virtuális találkozót veled. Címem: editszendrei@gmail.com Üdv és szép napot!

1EDY

he he... :D nem vagyok "fokhagyma szakért?" csak kicsit több az infóm róla. még annyit tennék hozzá, hogy akinek bármi okból kell fokhagymát nyersen ennie azt csak is úgy tegye, hogy meleg vizet vegyen a szájába (amilyen meleget el tud még viselni) és így kapja be és rágja össze a fokhagymát mert akkor nem "bántja" a gyomrot és a szaga is csak minimális lesz. nekem ez is jól bevált. finimini írtam egy emilt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek