Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos burgonyaleves

Rozmaringos burgonyaleves
Rozmaringos burgonyaleves
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sosem rajongtam igazán a krumplilevesért, meg úgy általában a levesekért. Egyszer a férjem -aki szakács- főzött nekem valami hasonló levest, ami nagyon ízlett, próbáltam leutánozni, ez lett az eredménye...

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szeletelt bacon-t további csíkokra vágjuk, majd egy lábasban lepirítjuk az olívaolajon. Amikor ezzel megvagyunk, a bacont kivesszük, és az olajos-zsíros keveréken üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.
  2. A meghámozott burgonyákat 1x1 cm-es kockákra vágjuk, és rádobjuk a hagymára, egy kis babérlevél, a rozmaring levélkéi, valamint némi só és bors társaságában. Néhány perc alatt átpirítjuk az olajon, majd felöntjük 1-1,2 liter vízzel, amibe leveskockát dobunk.
  3. Mikor már majdnem teljesen puha a burgonya, behabarjuk a levest egy kis tejföllel, és egy utolsót forralunk rajta.
  4. A lesütött bacont tálaláskor is a leveshez adhatjuk, vagy a főzés végén belekeverhető. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 351
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Xénia

Mióta szakács: 2014.10.21.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

habart krumplileves, tejfölös burgonyaleves, rozmaringos-tejfölös burgonyaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

303
bacon 10 dkg
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis db
burgonya 3 közepes db
babérlevél 3 db
rozmaring 1 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.2 l
leveskocka 1 db
tejföl 3 ek