Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplileves gazdagon

Krumplileves gazdagon
Krumplileves gazdagon
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi januári tartalmas leves, sok zöldséggel, pirított kolbásszal és szalonnával.
Tejföllel és pogácsával az igazi! ;)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban alacsony lángon ropogósra sütjük az apró kockákra vágott szalonnát, majd egy szűrővel kiszedegetjük. A kolbászt karikákra vágjuk, és hasonló módon lepirítjuk, majd kihalásszuk.
  2. A felaprított hagymát üvegesre pároljuk a szalonnás-kolbászos zsírban, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, és elkeverjük. Lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük 2 dl vízzel, és zsírjára pirítjuk.
  3. Mehetnek a lábasba a karikákra vágott répák, a fűszerek (só-bors-fűszerkömény-babérlevél), majd 1,5 liter víz. Lefedve félpuhára főzzük.
  4. Ha kezdenek puhulni a répák, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, majd az egészet 20-30 perc alatt puhára főzzük. Ha minden megpuhult, simára keverjük a lisztet a tejföllel és egy merőkanálnyi levessel, majd sűrű kavargatás mellett beleöntjük a levesbe.
  5. Felforraljuk, és készen is vagyunk! Plusz tejföllel, a ropogós kolbász- és szalonna-darabkákkal, egy kevés zölddel és pogácsával tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 79
össznézettség: 12 256
elküldve: 3
receptkönyvben: 177
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1123 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

693
füstölt szalonna 100 g
csípős kolbász 200 g
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 3 gerezd
füstölt pirospaprika 1 ek
víz 1.7 l
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 tk
babérlevél 2 db
burgonya 1 kg
tejföl 2 dl
finomliszt 1 ek