Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes keksz A konyha világától

Zabpelyhes keksz A konyha világától
Zabpelyhes keksz A konyha világától
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütis doboz megtöltésére vagy csomagolni, egyaránt. Finom nasi.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Cukrot vajjal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat.
  3. Lisztben elkeverjük a többi száraz hozzávalót. Majd hozzáadjuk a vajas masszához. Legvégén az almát is belekeverjük.
  4. Kicsit összeforgatjuk.
  5. Néhány órára hűtőszekrényben pihentetjük.
  6. Sütőpapírral leterített sütőlapra kis halmokat rakosgatunk.
  7. 180°C-on kb. 15 perc alatt megsül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 659
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás keksz, diós keksz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1141
zabpehely 20 dkg
tönkölybúza liszt 20 dkg
cukor 15 dkg
vaj 20 dkg
sütőpor 6 g
aszalt gyümölcsök 10 dkg
dió 10 dkg
alma 15 dkg
fahéj 1 teáskanál
szerecsendió 1 teáskanál
kardamom 1 teáskanál
tojás 2 db