Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-zabpelyhes keksz cam konyhájából

Csokis-zabpelyhes keksz cam konyhájából
Csokis-zabpelyhes keksz cam konyhájából
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptkönyvben találtam csokis-zabpelyhes kekszet, kicsit átalakítottam a magam ízlésére. Nagyon szeretem, gyorsan kész van, és finom ropogós.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Zabliszt helyett tehetünk bele ledarált zabpelyhet. Ha finomlisztet használunk a teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt helyett, akkor a tepsiben hagyjunk köztük távolságot, mert jobban szétterül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle lisztet összekeverjük a kakaóporral, a szódabikarbónával és a felaprított csokoládéval.
  2. A tojást elkeverjük a kókuszzsírral és a nádcukorral, majd a lisztes keverékhez adjuk.
  3. Jól összegyúrjuk (csinálhatjuk robotgéppel is), majd hozzáadjuk a zabpelyhet is. Kézzel kis golyókat formálunk belőle, majd ellapogatjuk úgy, hogy kb. fél cm vastag legyen, az átmérője nagyjából 4 cm.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben 200 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük. Nem kell megijedni, ha még puhának tűnik, ahogy hűl, úgy fog megszilárdulni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 48
össznézettség: 90 130
elküldve: 14
receptkönyvben: 201
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: 2

szakács

cam22

Mióta szakács: 2015.01.15.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládés zabpelyhes keksz, csokis zabos keksz, csokis zabkeksz

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

joss71
joss71 / joss71 Wed, 2015-08-05 18:13

Hát,lehet,hogy kakaója válogatja,de az enyém nagyon keserű lett a 2 kanál kakóportól...ezenkívűl elég nehezen lehetett formázni,igencsak morzsolódott.Az ízéről nem tudok mást mondani,mint hogy keserű...

vukmanbettina
vukmanbettina Mon, 2016-10-03 17:52

Én most csináltam meg, szerintem nagyon jó lett jó ez a recept. 80% os csokival csináltam és nyirfa cukorral

cam22
cam22 / cam22 Fri, 2015-03-13 09:04

Örülök, hogy ízlett! :) Az a legjobb benne, hogy mindenki tudja még a saját ízlésére formálni. :)

1163
zabliszt 5 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 7.5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
szódabikarbóna 0.5 kávéskanál
étcsokoládé 5 dkg
tojás 1 db
kókuszzsír 10 dkg
nádcukor 15 dkg
zabpehely 2.5 dkg