Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabkeksz PeZsuRi konyhájából

Zabkeksz PeZsuRi konyhájából
Zabkeksz PeZsuRi konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Holnap vendégségbe megyünk, és a kívánság cukormentes, lehetőleg rostdús, lassú felszívódású desszert volt :-)

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ez nem lesz ropogós keksz. Ha azt szeretnénk, hogy ropogós legyen, akkor ropogós müzlit használjunk és tegyünk bele diót is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kimérjük a száraz hozzávalókat, összekeverjük, és utána jöhet a többi. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat a többihez adjuk. A fehérjéket felverjük kemény habbá, és azt is beleforgatjuk az egyvelegbe.
  2. Állni hagyjuk egy kicsit, hogy a zabpehely felszívja a felesleges nedvességet. Muffin tészta jellegű sűrűséget kell kapni.
  3. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd kanállal a sütőpapírra teszünk az egyvelegből kupacokat. Egy kicsit szét fog terülni, ne ijedjünk meg. Előmelegített sütőben 200 °C-on, légkeveréses funkción megsütjük. Addig sütjük, amíg barnulni kezd a széle a kekszeknek.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 788
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

zabpehelykeksz, zabos süti müzlivel, müzlis-mandulás zabsüti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

228
zabpehelyliszt 160 g
zabpehely 100 g
müzli 160 g
tej 450 ml
tojás 2 db
sütőpor 1 kávéskanál
xilit 150 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
fahéj 1 kávéskanál
mandula 40 g
kókuszzsír 20 g
0 ízlés szerint