Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes keksz Csillagvirágtól

Zabpelyhes keksz Csillagvirágtól
Zabpelyhes keksz Csillagvirágtól
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves ismerősöm mesélt erről a receptről, amit azóta már sokféleképpen elkészítettem, és mindenféle ízesítéssel  nagyon finom. Bátran adhatjuk gyerekeknek, ha szeretnénk, a cukrot helyettesítsük akár mézzel, egyéb cukorhelyettesítőkkel.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. Belekeverjük az általunk választott tölteléket (csoki, stb.).
  3. Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, és kb. 3-4 cm-re tesszük egymástól a tepsibe. Lisztbe mártott villával a golyókat kissé lenyomjuk, így szép egyenletes, nagyjából egyforma sütiket kapunk.
  4. Előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük, vigyázzunk, hogy ne kezdjen barnulni, különben ropogós marad (de persze ízlés kérdése).
  5. Zárható dobozban sokáig eláll.
  6. A fehér lisztet teljes kiőrlésűvel lehet vegyíteni, vagy teljesen helyettesíteni. Akkor jobban kell figyelni a sütéskor, mert a tésza eleve barnásabb, így nehéz észrevenni, ha már túlsült.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 288
elküldve: 7
receptkönyvben: 176
elkészítve: 12/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Csillagvirág

Mióta szakács: 2012.11.16.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zab keksz, csokis keksz zabpehellyel, fahéjas tallér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nefumi
nefumi Sun, 2015-12-06 16:55

Nagyon tetszett a recept, de én valamit nagyon elrontottam, Azt, hogy nem maradtak szép korong alakúak, hanem szétfolytak a tepsi alján, azt még betudtam annak, hogy több lisztet kellett volna beletennem, bár betartottam az adott mennyiséget. Viszont mitől lett keserű ?!?! Talán sok volt a szódabikarbóna?? Kérek tippeket a megoldásra !

cloudberry
cloudberry Thu, 2012-11-29 11:40

A fiam ezt vitte be a szülinapján a suliba. Mivel mindenképpen valami csokisat-zabpelyheset szerettem volna sütni, a liszt egy részét (3-4 dkg) keserű kakaóporral helyettesítettem, és kihagytam a fahéjat. Bele aszalt sárgabarack került. A gyerekek azt üzenték, hogy máskor is süssek ilyet, mert ez nagyon finom :) Köszi a receptet :)

thesther80
Csillagvirág / thesther80 Thu, 2012-11-29 20:30

Nagyon örülök :) és jó a tipp, kakaósan én is próbáltam már, de aszalt gyümölccsel még nem. Itt az ideje :)

580
zabpehely 15 dkg
finomliszt 10 dkg
margarin 15 dkg
tojás 1 db
cukor 12 dkg
fahéj 1 kk
szódabikarbóna 1 tk
1 csipet
mazsola 3 dkg
csokoládé 3 dkg
kókuszreszelék 1 ek
dió 5 dkg
törökmogyoró 5 dkg