Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabos répatorta-keksz

Zabos répatorta-keksz
Zabos répatorta-keksz
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan szükségem volt valami édességre, ami ráadásnak egészséges is. Ez lett belőle :) Ebből a mennyiségből kb. 14 darab keksz lesz!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 160°C-ra. A vajat felolvasztjuk, és egy nagyobb tálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a vaníliát és a mézet. Összekeverjük.
  2. Fokozatosan hozzáadjuk a masszához a zabpelyhet, a lisztet (vagy darált zabpelyhet), a fahéjat, a sót és a sütőport is. Lereszeljük a répát és az almát, majd azt is a tésztához keverjük.
  3. Sütőpapírra kis gombóckákat formálunk belőle, amiket sütés előtt szétnyomkodunk. Előmelegített sütőben (a kekszek méreteitől függően) kb. 10-15 perc alatt megsül.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 915
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Schliszi

Mióta szakács: 2015.01.19.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

répás keksz, almás zabkeksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

462
zabpehely 100 g
zabpehelyliszt 90 g
sütőpor 1.5 teáskanál
vaj 2 ek
tojás 1 db
méz 120 ml
sárgarépa 80 g
alma 1 kis db
1 csipet
vaníliaaroma 2 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint