Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes hajdinakeksz

Zabpelyhes hajdinakeksz
Zabpelyhes hajdinakeksz
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Stahl Judit Zabpelyhes receptje ihlette. Sajnos az eredeti recept hozzávalóit én nem tudom beilleszteni a diétámba, ezért kicsit át kellett variálnom, kihagytam belőle a az állati tejtermékeket, zsiradékot (vaj, tej), a cukrot, a búzalisztet... na jó, teljesen átírtam. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 175C fokra, a tepsibe sütőpapírt terítünk.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a hajdinalisztet, nyírfacukrot, fahéjat, sót és a szódabikarbónát.
  3. Hozzáadjuk a kikapart vaníliamagokat, és hozzáöntjük az olívaolajat.
  4. Mindezt jó alaposan összekeverjük, hogy formázható tésztát kapjunk.
  5. A tésztából diónyi gombócokat formázunk, és egymástól 5-5 cm-re elhelyezzük a sütőpapíron. Nem muszáj nagyon lenyomkodni őket, maguktól is szétterülnek, és kis formás pufi kekszeket kapunk.
  6. 12-13 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
  7. A tepsiből csak akkor vegyük ki őket, ha már teljesen kihűltek, mert puhán még nagyon könnyen törnek.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 748
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sande

Mióta szakács: 2012.10.22.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hajdinakeksz, zabkeksz

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

485
zabpehely 75 g
hajdinaliszt 150 g
fahéj 1 kávéskanál
szódabikarbóna 0.5 kávéskanál
xilit 100 g
olívaolaj 100 g
növényi tej 60 ml
vanília 0.5 db
1 csipet