r
Nosalty Logó

Zabos csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timcsó
Zabos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 370 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4457 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 296 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 370 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    184.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4051.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    2077 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636.6 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 4457 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, vajat, csipet sót, az aromát és a liszttel jól összedolgozzuk.
  2. 1-1,5 órát pihentetjük letakarva meleg helyen, majd két gombócra szedjük, átgyúrjuk őket, és 10-15 percet pihentetjük újra.
  3. Elkészítjük a tölteléket: a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a többi hozzávalót összekeverjük, és végül a tojáshabot is óvatosan hozzáadjuk.
  4. A két tésztagombóc egyikét kinyújtjuk körülbelül 35 cm szélesre és 40 cm hosszúra, majd megkenjük a töltelék felével.
  5. Óvatosan feltekerjük, és egy éles, recés késsel 12 darabra szeljük. A szeleteket tepsire fektetjük, majd a másik tésztagombóccal is ugyan így járunk el. 24 db csigánk lesz, pihentetjük őket kb. 30 percet.
  6. Először 170 fokos sütőben 20 percet, majd később lejjebb vesszük, és még 10-15 percet 150 fokon sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4224
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timcsó 30 recept

Szeretem a "zabos" étkeket, ez csupán egy kísérlet volt, hogy milyen töltelék lesz belőle.:-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek