r
Nosalty Logó

Diós csigák Csilla konyhájából

Salamon Csilla
Diós csigák Csilla konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Lekenéshez:

1066
Kalória
25.6g
Fehérje
110.7g
Szénhidrát
59.5g
Zsír
48.6g
Víz
106.1g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Lekenéshez:

Összesen 1066 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Lekenéshez:

Összesen 4266 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Lekenéshez:

Összesen 359 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1342.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 1066 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    237.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5368.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1504 mg
  • Nátrium
    2588 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    442.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    194.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1017 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    535 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 4266 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 359 kcal

Elkészítés

Tésztához:

  1. A lisztet beleöntjük egy nagyobb tálba, a közepébe kis mélyedést vájunk, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd az 1 dl langyos tejben elkevert cukrot, a tojást, az olvasztott vajat és a sót, és jó alaposan kidolgozzuk.
  2. Meleg helyen, meleg ruhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
  3. Miután megkelt, lisztezett gyúrótáblára borítjuk, átgyúrjuk, kinyújtjuk nagy tégla alapúra. Lekenjük olvasztott margarinnal, erre rászórjuk a diós tölteléket.
  4. Hosszanti irányban mindkét felét egymással szemben feltekerjük, és bő ujjnyi szeletekre vágjuk.
  5. Vajjal kikent tepsibe lerakjuk.

Töltelékhez:

  1. A darált dióhoz adjuk a porcukrot, a fél citrom kicsavart levét, reszelt héját, a fahéjt, vajat, és összekeverjük.

Lekenéshez:

  1. A csigák tetejét felvert tojással lekenjük, és sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Lehet mákos vagy akár kakaós töltelékkel is. De a mi családunk inkább diós.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek