r
Nosalty Logó

Diós csigák Csilla konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Diós csigák Csilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Lekenéshez:

Összesen 1066 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Lekenéshez:

Összesen 4266 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Lekenéshez:

Összesen 359 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1342.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 1066 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    237.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5368.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1504 mg
  • Nátrium
    2588 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1017 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    535 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 4266 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Lekenéshez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A lisztet beleöntjük egy nagyobb tálba, a közepébe kis mélyedést vájunk, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd az 1 dl langyos tejben elkevert cukrot, a tojást, az olvasztott vajat és a sót, és jó alaposan kidolgozzuk.
  2. Meleg helyen, meleg ruhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
  3. Miután megkelt, lisztezett gyúrótáblára borítjuk, átgyúrjuk, kinyújtjuk nagy tégla alapúra. Lekenjük olvasztott margarinnal, erre rászórjuk a diós tölteléket.
  4. Hosszanti irányban mindkét felét egymással szemben feltekerjük, és bő ujjnyi szeletekre vágjuk.
  5. Vajjal kikent tepsibe lerakjuk.

Töltelékhez:

  1. A darált dióhoz adjuk a porcukrot, a fél citrom kicsavart levét, reszelt héját, a fahéjt, vajat, és összekeverjük.

Lekenéshez:

  1. A csigák tetejét felvert tojással lekenjük, és sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 893
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós csigák Csilla konyhájából
Salamon Csilla 1202 recept

Lehet mákos vagy akár kakaós töltelékkel is. De a mi családunk inkább diós.

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Lekenéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek