Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lussebullar - svéd sáfrányos kalács

Lussebullar - svéd sáfrányos kalács
Lussebullar - svéd sáfrányos kalács
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Svédország tradicionális Luca-napi sáfrányos kalácsa. Pihe-puha, illatos, igazi decemberi ünnephozó darab, és nem is túl bonyolult elkészíteni, úgyhogy hajrá! :)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Különösen finom bogyós gyümölcslekvárral.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáöntjük az olvasztott vajat, megszórjuk egy csipet sóval, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és a sáfrányt, mellékanalazzuk a görög joghurtot, kicsit elkeverjük
  3. Mellészitáljuk a lisztet, és alaposan kidolgozzuk a tésztát.
  4. 30 percig meleg szobában pihentetjük, kelesztjük.
  5. Lisztezett munkafelületre tesszük a tésztát, és golflabdányi darabokat szakítunk belőle. Minden darabot ujjnyi vastagra nyújtunk, a két végét ellenkező irányban elkezdjük feltekerni, míg kis csikóhal-formákat kapunk.
  6. A magkeverékkel, mazsolával és bogyókkal kidíszítjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és tojással lekenjük.
  7. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, míg szép pirosasra sülnek.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 924
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

IKEA

Mióta szakács: 2016.12.13.
17 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
konyha: skandináv
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

svéd sáfrányos kalács

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

732
tej 5 dl
vaj 150 g
1 csipet
élesztő 5 dkg
cukor 5 dkg
sáfrány 1 g
görög joghurt 250 g
finomliszt 1 kg
aszalt gyümölcsök 12 dkg
tojás 1 db