r
Nosalty Logó

Zabos bucik

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
kicsivik
Zabos bucik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 496 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1980 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 213 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    1180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 496 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8047.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    779 mg
  • Foszfor
    2048 mg
  • Nátrium
    4719 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    454 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 1980 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 213 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mély tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a vizet apránként hozzáadva, összedolgozzuk a masszát.
  2. 10 perc dagasztás után a ragacsos, de mégis morzsálódós tészta szépen összeáll.
  3. A tálat letakarva meleg helyen kelesztjük 1-1,5 óráig.
  4. Mialatt sütő felmelegszik 50 C°-ra, egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral.
  5. A tésztából kisebb ökölnyi darabokat kiszaggatunk, és kerekded bucikká formázzuk.
  6. Tetejüket beírdaljuk, vízzel elkevert olívaolajjal alaposan megkenegetjük minden oldalról, hogy ne száradjanak ki.
  7. Betoljuk a tepsit a kellemesen meleg csőbe, és adunk még 20 percet 50 C°-on a buciknak, hogy szép nagyra dagadjanak.
  8. Végül 180 C-on 30 perc alatt készre sütjük.
  9. Tiszta konyharuhával letakarva hűlni hagyjuk. Megzabáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9515
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 30.

Receptkategóriák

Zabos bucik
kicsivik 42 recept

Olyan nincs, hogy nincs. Pedig tényleg nincs. A boltban legalábbis. Vagy nem hiszem el, hogy ami van, tényleg az-e, aminek mondva vagyon. Ezért inkább magam készítem el. Az ötletet egy hasonlóan zabos kenyérke adta, de én jobb szeretem a pici gömbölyded formákat a szeleteknél. Reggelire kettő buci, és jól indul a nap. A vizes-olajos fürdőt követően bátran megszórhatjuk zamatos magvakkal, mielőtt betolnánk a sütőbe.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Tetszik a recept, ki fogom próbálni, én sem hiszek a bolti "egészséges" péksüteményekben. Köszi szépen!

kicsivik

Szia Gillingalang! Rajta, tégy egy próbát! Épp tegnap voltam fültanúja egy szupermarketben, amint egy hölgyemény mondván, keres némi teljes kiörlés? péksütit, megrakta a zacskóját valami sápatag, majdnem nyersnek t?n? zsemleszer?ségekkel, búzafinomlisztb?l. Néhány lenmag árválkodott a tetején, és itt ki is merült a dolog. A lenmag is csak ?rölve fejti ki jótékony hatását, ha egészben hagyjuk a magvakat, emésztetlenül távozik a szervezetb?l. Kellemes sütkérezést!

zczszilvi

Én is elmentettem, szénhidrát napra nagyon fini lesz :)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ilyen lett, megkóstoltam: milyen lett? Finom ez és isteni, próbálja ki mindenki!

Törölt felhasználó

Én most fogom betolni a süt?ben, de valami nagyon nincs rendjén, de még mindig reménykedek hátha valami ehet?t tudok kihúzni a süt?b?l. A tésztám hihetetlen ragacsos lett, még formázni sem tudtam, a kezemr?l csüngött lefele (vagy ilyennek kéne lennie, és én vagyok a béna, hogy nem tudom megformázni?:O Nem tudom, ez az els? pékárú készítésem:() Elgondolkodtam, hogy lehet hogy a víz miatt, mert ami fel van tüntetve 4dl annak lehet csak a felét kellett volna hozzáadnom a másik felét a kenegetéshez kellett volna felhasználom? Nagyon el vagyok keseredve. A receptt?l annyiban tértem el, hogy én expressz éleszt?t használtam, lehet hogy ezt nem kellett volna?? Illetve zabpehely helyett zabos m?zlit tettem bele darálva. Gondolom ezek valamelyike lehet a gond, vagy hogy szimplán béna vagyok. Szerintetek?

kicsivik

Szia Zsuku! El?ször is ne keseredj el, és f?leg ne szegjék kedved a nehézségek: kenyeret, pékárut sütni nem egyszer?, ugyanis sok mindent ki kell tapasztalni hozzá. A folyadékkal különösen óvatosan kell bánni, mert attól függ?en, hogy milyen lisztet / liszteket / száraz hozzávalókat használsz, ugyanaz a mennyiség? folyadék soknak vagy kevésnek bizonyulhat. A teljes ki?rlés? lisztek több folyadékot vesznek fel, mint a sima liszt. Az egyben hagyott zabpehely is sok vizet felvesz. Pihentetted a tésztát a megadott ideig? Elképzelhet?nek tartom, hogy a darált müzli a ludas, mivel nem lehet egyenl?ségjelet tenni közte és a zabpehely között. Az express éleszt? nem okozhat ilyen problémát, ha betartod a csomagoláson feltüntetett "felhasználási javaslatot". Ha legközelebb ragacsos, formázhatatlan a tésztát, tégy még hozzá lisztet, többször kisebb adagokban, egészen addig, amíg ruganyos, jól formázható lesz. Üdv: Viki

Törölt felhasználó

Szia Kicsivik! Ma megcsinálom újra, pontosan úgy ahogy te leírtad! Köszönöm a tanácsot, persze hogy nem fogom feladni nagyon tetszik ez a recept, és mindenképpen megcsinálom jól, ha beledöglök is!:D :) Amúgy nem lett olyan rossz a legutóbbi, ízre finom lett, de b?ven van még mit finomítani rajta! Majd írok, hogy sikerült! Köszi!

kicsivik

Ez a beszéd, Zsuku! Ha nekem sikerült, neked is fog! Ha vigasztal, borítottam már én is gumiszer? sütit a kukába, annyira ehetetlenre sikerült. :-) Várom a beszámolót! Legyen szép napod!

Törölt felhasználó

Szia! Képzeld! Azóta már vagy ötször megcsináltam, és jó lett, nagyon finom! Rendszeresen készítem, és már csak ezt vagyok hajlandó enni, sokkal finomabb mint a bolti fehér kenyerek! Köszönöm a receptet és a biztatást!

kicsivik

Szia zsuku! H?, nagyon örülök a sikerednek és annak, hogy ízlik a bucika! Évek óta magam készítem a péksütiket, kenyeret, csak akkor veszek boltit, ha vészhelyzet van és nincs id?m sütni. El sem tudnád képzelni, hogy mondjuk az indiai lepénykenyér, a naan is mennyire finom graham liszttel! Bontogasd a szárnyaid, próbálj ki minél több finomságot a NoSaltyról, más szakácsoktól is, igazi gyöngyszemek vannak közöttünk! Szép hétvégét kívánok!

Címlapról ajánljuk

További cikkek