Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Négymagos zsemle

Négymagos zsemle
Négymagos zsemle
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenképpen tojással kenjük le, mert én vajjal kentem, és a fele lepotyogott a magoknak. Már próbáltam vízzel is, de abból is csak a fele maradt meg. Ha valakinek van jobb ötelte, értesítsen.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 1 dl langyos cukros tejen felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Ha kész a kovász, hozzákeverjük a joghurtot, az olvasztott vajat, a liszteket, a sót és a magvakat (ebben a sorrendben).
  3. Ha van kenyérsütőnk, akkor abban dagasztjuk-kelesztjük, ha nincs, akkor kézzel rugalmas tésztává dagasztjuk, és kb. 1 órát kelesztjük.
  4. Ha duplájára megkelt, lisztezett deszkán újra átgyúrjuk, kb. 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, kockára felszabjuk, tetejüket megkenjük tojással, és megszórjuk a mandulaforgács-rozspehely-tökmag keverékével.
  5. Újabb 1/4 órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x30x2 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 830
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 5 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: kifli, buci, pita, bagel, hamburger-buci, briós, burek, perec, croissant, édes leveles

egyéb elnevezések

rozsos-magos zsemle, tökmagos zsemlebucik

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fehérke37
fehérke37 Thu, 2015-05-21 17:22

Kösz a választ, akkor a hat magtöretes helyett is rozslisztet teszek

fehérke37
fehérke37 Thu, 2015-05-21 14:02

Bocsánat a tudatlanságomért, de mi az a hat magtöretes rozsliszt?
Szezám és lenmaggal nem jó? mert nekem éppen azok vannak

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2015-05-21 16:58

Minden jó, amit szeretsz és otthon találsz. Akkor nekem ez volt itthon. A te variációd is biztosan finom lesz. :-)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-11-18 19:29

Szia Évi néni!
Nagyon guszta a péksütid. Éhes lettem, ahogy megláttam, mindenképpen kipróbálásra érdemes, ez csakis finom lehet.
Üdv: Fahéj

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2011-11-18 22:03

Szia Fahéj!

Nagyon aranyos vagy, köszönöm. Tényleg nagyon finom. Nem hízelegni akarok, de a fahéj a kedvenc fűszerem. Próbáld ki a receptet, biztosan szeretni fogod. Üdv: Évi néni

372
kenyérliszt BL80 20 dkg
rozsliszt 5 dkg
rozsliszt 5 dkg
tej 1 dl
joghurt 1 dl
cukor 0.5 teáskanál
élesztő 1.5 dkg
1 teáskanál
napraforgómag 2 ek
tökmag 2 ek
vaj 5 dkg
mandulapehely 1 ek
rozspehely 1 ek
tökmag 1 ek