Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsemle gluténmentesen

Zsemle gluténmentesen
Zsemle gluténmentesen
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A valahonnan fénymásolt receptet úgy kaptam egy ismerőstől. Az eredeti receptből 12 zsemlének kellett volna lennie, nekem 11 lett belőle, nagyobbak lettek :-).

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Amit nem fogyasztunk el még frissen, azt celofánba csavarva fagyasszuk le.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vizet egy nagy pohárba töltjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és a cukorral együtt egy fakanál segítségével simára keverjük.
  2. A lisztet átszitáljuk (de ami fennakad a szitán, nem dobjuk ki, hanem visszatesszük a liszthez; szitálás azért kell, hogy jó levegős legyen a liszt!), hozzáadjuk a sót, elkeverjük.
  3. Az élesztős vizet, az olajat lassan hozzáöntjük a liszthez, közben mindig keverjük.
  4. Az egészet puha tésztává keverjük fakanál segítégével.
  5. Lefedve, kb. 25-30 percig meleg helyen, huzattól védve kelesztjük. (én tuppenweare kelesztőt használok, nagyon jó)
  6. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra.
  7. A szépen megkelt tésztánkat picit fakanállal átkeverjük, majd (mindig) vízbe mártott kézzel zsemléket formázunk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket.
  8. A tetejüket megszórjuk a magokkal, mehetnek is a sütőbe, a hőfokot pedig lehúzzuk 200 fokra.
  9. Süssük meg őket, végezzünk tűpróbát, ha már nem ragad, akkor jó.
  10. A sütőből kivéve, a tepsin hagyjuk a zsemléket kihűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 497
elküldve: 4
receptkönyvben: 127
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: hamburger-buci, burek, bagel, kifli, édes leveles, pita, buci, perec, croissant, briós

egyéb elnevezések

gluténmentes magos zsemle, hajdinalisztes magos bucik

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tuba
Tuba / tuba Thu, 2014-05-15 22:17

Szia! Lisztkeverék alatt melyikre gondolsz? Én mindent 50-50% arányban bekevert kukorica-és rizsliszttel oldok meg. Ehhez is jó lenne?

190
friss élesztő 25 g
cukor 0.5 teáskanál
víz 400 ml
gluténmentes lisztkeverék 580 g
1 kávéskanál
olívaolaj 3 ek
szezámmag 1 ek