r
Nosalty Logó

Fehércsokis barbie torta

K.Laura
Fehércsokis barbie torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

1355
Kalória
22.9g
Fehérje
143.7g
Szénhidrát
77.2g
Zsír
113.8g
Víz
339.6g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
104.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    143.7 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    113.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 1355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.2 g

Zsír

  • Összesen
    463.5 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2037 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4101.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1011 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1748 mg
  • Nátrium
    912 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    862.3 g
  • Cukor
    629 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    682.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2033 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2008 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2002 micro
Összesen 8131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 329 kcal

Elkészítés

A piskótákhoz

  1. Külön-külön kevertem ki a két piskóta tésztáját, amihez csak meg kell felezni az alapanyagok mennyiségét a megadott értékeknek.A piskótához szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A tojássárgákhoz adjuk a meleg vizet és a cukor 2/3-ad részét. Ezt jól felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a maradék cukorral keményre verjük. A habot lassan belekeverjük a tojássárgás masszába.
  3. A tészta egyik felét kuglófformába (nem kivajazott!), a másik felét sütőpapírral bélelt kis kapcsos tortaformába (akkorába, amekkora a kuglófforma átmérője) öntjük. 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  4. A krémhez a tejszínt feltesszük a tűzre. Közepes lángon melegítjük, de még forrás előtti állapotában levesszük a tűzről, és belekeverjük a fehércsokit. Addig kevergetjük, amíg bele nem olvad.
  5. Minimum 2-3 órára a hűtőbe rakjuk. Miután kivettük, beleszórjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük.(Természetesen rakhatunk bele porcukrot, de nekem a fehércsoki így is elég édes.)
  6. Felvágjuk a piskótákat ahány részre szeretnénk, megkenjük a krémmel. A barbiet betekerjük fóliába, és a kuglófformás piskótába rakjuk.
  7. A mascarponet összekeverjük a porcukorral és az ételfestékkel. Habzsákkal mintát rajzolunk a kész tortára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 6 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A piskótákra a krém előtt rakhatunk felvágott epret, barackot vagy bármilyen gyümölcsöt. :)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek