r
Nosalty Logó

Vöröslencse pürés csicseriborsó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Vöröslencse pürés csicseriborsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3092 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 516 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5762.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    627 mg
  • Foszfor
    1910 mg
  • Nátrium
    2710 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    565 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2617 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    731 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 3092 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1604 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, és üvegesre pirítjuk az olajon.
  2. Ekkor hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és gyömbért, valamit a fűszereket, és 1-2 percig együtt pirítjuk őket, míg el nem kezdenek illatozni.
  3. Hozzáadjuk a vöröslencsét, amit szintén átforgatunk az olajban, majd felöntjük a zöldségalaplével, és kb. 20 percig főzzük közepes tűzön.
  4. Mikor már felszívta a folyadékot a lencse, hozzáadjuk a paradicsomot és a kókusztejet, és botmixerrel pürésítjük, de csak annyira, hogy maradjanak kisebb lencsedarabok benne.
  5. Végül hozzáadjuk az üveges csicseriborsót a főzőlevével együtt, és összeforraljuk a pürével, ezzel el is készült az étel.
  6. Tálalásnál friss korianderzölddel hintjük meg.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4862
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 18.

Receptkategóriák

Vöröslencse pürés csicseriborsó
Évi néni 1830 recept

Kiváló vegetáriánus fogás, ízletes, laktató, de kínálhatunk még mellé frissen sütött naan-t is. Fiam gyakran rendeli, ha indiai étteremben étkezünk. Ki más kedvéért készíteném, habár én is rajongója vagyok az indiai konyhának. Gyorsan elkészíthető étel.  A mozgatórugó az volt, hogy Kadarkúton, a Prímagáz főzőversenyen volt szerencsém összeismerkedni a Lisztérzékenyek Somogy megyei vezetőjével, Miklai Lajosné, Marcsival, aki lelkes elhivatottsággal segít bárkinek, aki ebben a betegségben szenved, vagy akárcsak érdeklődő a téma iránt, mint jómagam is voltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...