r
Nosalty Logó

Vöröslencse pürés csicseriborsó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Vöröslencse pürés csicseriborsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 516 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3092 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 177 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 516 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5762.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    627 mg
  • Foszfor
    1910 mg
  • Nátrium
    2710 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    565 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2617 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    731 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 3092 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1604 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, és üvegesre pirítjuk az olajon.
  2. Ekkor hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és gyömbért, valamit a fűszereket, és 1-2 percig együtt pirítjuk őket, míg el nem kezdenek illatozni.
  3. Hozzáadjuk a vöröslencsét, amit szintén átforgatunk az olajban, majd felöntjük a zöldségalaplével, és kb. 20 percig főzzük közepes tűzön.
  4. Mikor már felszívta a folyadékot a lencse, hozzáadjuk a paradicsomot és a kókusztejet, és botmixerrel pürésítjük, de csak annyira, hogy maradjanak kisebb lencsedarabok benne.
  5. Végül hozzáadjuk az üveges csicseriborsót a főzőlevével együtt, és összeforraljuk a pürével, ezzel el is készült az étel.
  6. Tálalásnál friss korianderzölddel hintjük meg.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4781
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 18.

Receptkategóriák

Vöröslencse pürés csicseriborsó
Évi néni 1830 recept

Kiváló vegetáriánus fogás, ízletes, laktató, de kínálhatunk még mellé frissen sütött naan-t is. Fiam gyakran rendeli, ha indiai étteremben étkezünk. Ki más kedvéért készíteném, habár én is rajongója vagyok az indiai konyhának. Gyorsan elkészíthető étel.  A mozgatórugó az volt, hogy Kadarkúton, a Prímagáz főzőversenyen volt szerencsém összeismerkedni a Lisztérzékenyek Somogy megyei vezetőjével, Miklai Lajosné, Marcsival, aki lelkes elhivatottsággal segít bárkinek, aki ebben a betegségben szenved, vagy akárcsak érdeklődő a téma iránt, mint jómagam is voltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek