Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vöröslencse leves Glaser konyhájából

Vöröslencse leves Glaser konyhájából
Vöröslencse leves Glaser konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors és finom. Ízesíthetjük kevés erős paprikával is. Friss zsálya hiányában, elkészíthetjük morzsolt zsályával is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk. A zsályát megmossuk, lecsepegtetjük, a leveleket letépkedjük, és vékony csíkokra vágjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a lencsét, az áttört fokhagymát, a zsálya 2/3-át, megszórjuk a cukorral, és megdinszteljük.
  3. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a paradicsomot.
  4. Felfőzzük, lefedve kb. 10-15 percig főzzük. Sóval, borssal és ecettel ízesítjük. A maradék zsályával megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 19 863
elküldve: 1
receptkönyvben: 116
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lencseleves, paradicsomos lencseleves, paradicsomos vöröslencse leves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

333
koktélparadicsom 40 dkg
zsálya 0.5 csokor
olívaolaj 3 ek
sűrített paradicsom 2 ek
vöröslencse 250 g
fokhagyma 2 gerezd
cukor 1 teáskanál
zöldség alaplé 1.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
balzsamecet 3 teáskanál