r
Nosalty Logó

Citromos vöröslencseleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
klaukara
Citromos vöröslencseleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 975 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1439.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3633 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4318 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    3244 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    1490 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    10899 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 975 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    634 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát az olívaolajon az apróra vágott zöldpaprikával megfonnyasztjuk.
  2. Teszünk rá kevés pirospaprikát (vigyázva, nehogy leégjen!), és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
  3. Pár percig együtt pirítjuk őket, majd jöhet bele a paradicsom.
  4. Ha elfőtte a levét, beletesszük az alaposan megmosott lencsét, és felöntjük az alaplével. Sózzuk, és addig főzzük, amíg a lencse megfő (a vöröslencsét nem kell előző nap beáztatni, kb. fél óra alatt megfő).
  5. Tálaláskor ízesítjük kevés citromlével, és az asztalra tesszük a római köményt a mentával, hogy mindenki ízlése szerint fűszerezhesse. Én szeretem érezni, ahogy a római kömény és a menta illata összekeveredik, így bőségesen megszórom mindkettővel. Kínáljunk hozzá friss, foszlós kenyeret is! Aki jobban szereti a krémlevest, össze is turmixolhatja miután megfőtt a lencse.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16046
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 04.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
klaukara 27 recept

Nálunk Törökországban a leveseket különösen szeretik, levesező éttermek működnek mindenhol, amik általában a nap 24 órájában nyitva tartanak. Egy hosszúra sikeredett éjszaka után jót tesz betérni egy ilyen helyre... A receptet a családból kaptam, ezt az ételt minden török főzni tudó tudja. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek