r
Nosalty Logó

Vörösboros-tejfölös-fehérbabos pacalpörkölt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Vörösboros-tejfölös-fehérbabos pacalpörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 711 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2133 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1567.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    550 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 711 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4701.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1361 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    916 mg
  • Foszfor
    1734 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1651 micro
  • Kolin:
    1106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 2133 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    172 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat megpucoljuk, felkockázzuk, s feltesszük főni sós vízben.
  2. A pacalt és a babot egy edénybe öntjük, beletesszük a babérlevelet, fűszerezzük, beleöntjük a vörösbort. Felforraljuk. Belekanalazzuk a tejfölt.
  3. Tálaláskor teszünk a tányérba krumplit, vágunk rá petrezselymet, díszítjük chilivel. Mellé szedünk a pacalból, vágunk rá paradicsomot és paprikát.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1039
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vörösboros-tejfölös-fehérbabos pacalpörkölt
Hobbychef 738 recept

A többórás pacalfőzésre a házsártos feleségem miatt továbbra sem vállalkozom. Miután a pacalt kedvelem, ezért konzervre fanyalodtam, ráadásul kettőre.

Hozzászólások

Zoli

Kedves Hobbyshef! Maximális tiszteletem a rengeteg jó receptedért. A pacalország lakójaként erre viszont azt tudom mondai " H?ha ". Ettem már vízben úszó- ázó " pacalpörköltet " Pozsonyban, tejfölös - savanyú pacallevest a bolgároknál ( ?szintén szólva ez utóbbi még ízlett is), a Tied is egy személyes megközelítése a pacalpörköltnek. Nyilván a szükség és a pacalpörkölt szeretete nagy úr és nem tudom, hogy hasonló helyzetben mit tudnék tenni. Minden esetre nagyon kell a pacalt szeretni, hogy az ember fia konzervre fanyalodjon. A kritikámmal egyáltalán nem szerettelek volna megbántani. A pacalf?zésnél egy kicsit én is csalok, mert konyhakész csíkozott pacalt használok a kiindulásnál, de már kin?ttem a forgótárcsás mosógépben sóval - mésszel történ? pacalmosásból. Egy tippem azért van : Kedves Feleségednek venned kell egy jegyet egy négy órás Wágner opera el?adásra. Ez id? alatt egy jó pacal is megf?. Minden macera nélkül sok- sok sikeres sütés- f?zést ( természetesen pacalt is ) kívánok: Zoli

Hobbychef

Kedves Zoli! Köszönöm a jóindulatú tanácsod. Sajnos a drága kicsi feleségem nem szereti Wagnert. Ezért nem hiszem, hogy én még ebben az életben egy igazi pacalt tudnék f?zni. De ha netán meghívnál, a pálinkát és a bort viszem. Mellesleg 1963-ban sorkatonai szolgálatban Nagyk?rösön kaptam az alapkiképzésemet a Határ?ségnél a tüzér laktanya lakójaként.

Zoli

Kedves Hobbyshef! Sajnos Wagnerhez hasonló hosszú operákat író más zeneszerz?ket nem ismerek, de a pacalf?zéssel kapcsolatban nyitott kapukat döngetsz. Nem vagyok pálinkás, de a jó, száraz vörösbort szeretem.: Zoli

Törölt felhasználó

Kedves Hobbychef! Megkérdezhetem, hogy milyen bort használtál? F?zéshez én a Prímában szoktam venni a Patrónus Egri Portugiesert. Az jó hozzá?

alex7125

Kedves Hobbyshef! Nem akarlak megbántani, szeretném, ha értenéd, és nem félreértenéd, amit írok. 50 évnél régebben szeretek sütni, f?zni, bár ez önmagában semmit nem jelent, csak jeleztem, hogy azonos korúak vagyunk. A lényeg, hogy legyünk igényesek önmagunkkal szemben, ha mások részére írunk. 1] A leírásodban (szerintem nem recept) található 2 konzerv. (Pacal is, fehérbab is) Ez nem igazán érthet? a recept kategóriában, inkább a "hogyan turbózzuk fel a bolti, nagyüzemben készült konzervet" rovatban lenne a helye. 2] Nem tudom, hogy sikerült, de van a ?hozzávalók? rovatban 2 chili, + 3 chili, + 1 kávéskanál fekete bors, + 1 teáskanál csíp?s f?szerpaprika. A pacal (konzerv) mennyiségét nézve, ez er?sen a lángolós kategória, és nem igazán lesznek más ízek érezhet?ek, mint a ?kapszaicin? ami a chiliben van. Azt gondolom, inkább Wagner és a vörösbor, aminél kellene maradnod, persze el?tte pálinka, de közben, el?tte, utána, semmiképpen nem írni? F?leg receptet nem. Teljesen egyetértek az általad, magadról leírt mondattal: ?Ezért nem hiszem, hogy én még ebben az életben egy igazi pacalt tudnék f?zni.? Én sem hiszem, bár minden tanulható, ha akarat van, és persze némi felkészültség, és jó alapanyagok. A többiek, vesznek egy (vagy több) konzervet, és felturbózzák, ami érthet?, mert pacalpörköltet készíteni kevesen tudnak. [Azt, már csak zárójelben, hogy 5-15 perc alatt nem is lehet semmit készíteni, csupán felmelegíteni. Ha már diéta, akkor nem lehetne "magas kalóriatartalamú", de mint tudjuk a pacal, a fehérbab, és a szalonna sem tartozik a diétás kategóriába...]

Hobbychef

Ha figyelmesen elolvastad volna a rövid storyt, megspórolhattad volna a hosszú , vitriolba mártott tollal írt "kritikádat". Nem azért készült így ez az étel, mert nem tudnék egy igazi pacalt megf?zni. Nem szorulok tanulásra, pláne a Te kioktatásodra. Bár - ha tanulni akarnék is a "mestert?l, se tudnék, mivel egyetlen egy receptet sem tettél fel, t?lem 738 étel van fent. Úgy látszik Te csak a száddal h?sködsz. Mellesleg nem vagyunk azonos korúak. Te még meg sem születtél, én már f?ztem a nagyanyám mellett. Az meg, hogy ki miképp f?szerez, az egyént?l függ?.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!