Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros-tejfölös-fehérbabos pacalpörkölt

Vörösboros-tejfölös-fehérbabos pacalpörkölt
Vörösboros-tejfölös-fehérbabos pacalpörkölt
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A többórás pacalfőzésre a házsártos feleségem miatt továbbra sem vállalkozom. Miután a pacalt kedvelem, ezért konzervre fanyalodtam, ráadásul kettőre.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megpucoljuk, felkockázzuk, s feltesszük főni sós vízben.
  2. A pacalt és a babot egy edénybe öntjük, beletesszük a babérlevelet, fűszerezzük, beleöntjük a vörösbort. Felforraljuk. Belekanalazzuk a tejfölt.
  3. Tálaláskor teszünk a tányérba krumplit, vágunk rá petrezselymet, díszítjük chilivel. Mellé szedünk a pacalból, vágunk rá paradicsomot és paprikát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 747
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Vörösboros, tejfölös, fehérbabos pacalpörkölt petrezselymes sós krumplival

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Thu, 2015-06-25 13:23

Kedves Hobbyshef!
Maximális tiszteletem a rengeteg jó receptedért. A pacalország lakójaként erre viszont azt tudom mondai " Hűha ". Ettem már vízben úszó- ázó " pacalpörköltet " Pozsonyban, tejfölös - savanyú pacallevest a bolgároknál ( őszintén szólva ez utóbbi még ízlett is), a Tied is egy személyes megközelítése a pacalpörköltnek. Nyilván a szükség és a pacalpörkölt szeretete nagy úr és nem tudom, hogy hasonló helyzetben mit tudnék tenni. Minden esetre nagyon kell a pacalt szeretni, hogy az ember fia konzervre fanyalodjon. A kritikámmal egyáltalán nem szerettelek volna megbántani. A pacalfőzésnél egy kicsit én is csalok, mert konyhakész csíkozott pacalt használok a kiindulásnál, de már kinőttem a forgótárcsás mosógépben sóval - mésszel történő pacalmosásból. Egy tippem azért van : Kedves Feleségednek venned kell egy jegyet egy négy órás Wágner opera előadásra. Ez idő alatt egy jó pacal is megfő.
Minden macera nélkül sok- sok sikeres sütés- főzést ( természetesen pacalt is ) kívánok:
Zoli

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Thu, 2015-06-25 14:49

Kedves Zoli!

Köszönöm a jóindulatú tanácsod. Sajnos a drága kicsi feleségem nem szereti Wagnert. Ezért nem hiszem, hogy én még ebben az életben egy igazi pacalt tudnék főzni. De ha netán meghívnál, a pálinkát és a bort viszem. Mellesleg 1963-ban sorkatonai szolgálatban Nagykőrösön kaptam az alapkiképzésemet a Határőségnél a tüzér laktanya lakójaként.

pataygyz
Zoli / pataygyz Thu, 2015-06-25 17:39

Kedves Hobbyshef!
Sajnos Wagnerhez hasonló hosszú operákat író más zeneszerzőket nem ismerek, de a pacalfőzéssel kapcsolatban nyitott kapukat döngetsz. Nem vagyok pálinkás, de a jó, száraz vörösbort szeretem.:
Zoli

710
pacal 40 dkg
fehérbab 40 dkg
chili 2 db
babérlevél 1 db
köménymag 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
vörösbor 1 dl
burgonya 4 db
petrezselyem 5 szál
tejföl 3 ek
chili 3 db
paradicsom 1 db
hegyes erős paprika 0.5 db