r
Nosalty Logó

Pacalpörkölt kuktában

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rumiszivi
Pacalpörkölt kuktában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1888 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    904.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 473 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.6 g

Zsír

  • Összesen
    137.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3016.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    851 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    1084 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    3619.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    2018 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1888 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kuktába felolvasztjuk a zsírt, a vöröshagymát kockákra vágjuk, majd lepirítjuk a zsíron.
  2. A zúzott fokhagymát rádobjuk a vöröshagymára, kevergetjük, hogy le ne égjen.
  3. A pacalt rádobjuk a hagyma ágyra, picit pörköljük, és hozzáadjuk a fűszerkeveréket.
  4. Adjunk hozzá annyi vizet, ami ellepi, és zárjuk le a kuktát (én kb. 2,5 l vizet szoktam).
  5. A kukta fütyülésétől számítva kis lángon 1 órán át főzzük a pacalt.
  6. Ha elkészült, elzárjuk alatta a gázt, majd megvárjuk, míg kienged a nyomás.
  7. A kész pacalt átöntjük egy másik fazékba, felforraljuk.
  8. Ízesítjük pörköltszaft kockával, sóval, köménnyel, darált paprikával.
  9. Friss kenyérrel kínáljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 30750
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Ajánló

Azoknak, akik szeretik a pacalt, és nincs idejük a tűzhely mellett állni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Én nem szeretem a pacalt, de.... van otthon 3 férfi, akik imádják. Ha kedveskedni akarok nekik, pacalt főzök.:)) Ha nagyon kedves akarok lenni, akkor friss pacalt veszek a hentesnél, és magam tisztítom, mosom át legalább 7-szer, előfőzöm legalább 3-szor, vágom fel az ízlésük szerint (ez most így készült, nagyon kedves akartam lenni:D). Ha öreg volt a marha, többet kell főzni (de nekem általában 1 óra elég). Ha nagyon híg a pacalpörkölt, behabarom kicsi liszttel, és úgy tálalom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek