Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros szilvaleves

Vörösboros szilvaleves
Vörösboros szilvaleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fűszeres szilvaleves a hűvösebb őszi napokra, amely garantáltan lelket önt belénk!

www.siogyumolcs.hu

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és apró darabokra vágjuk.
  2. A felkockázott szilvát a cukorral, a citromhéjjal és a fűszerekkel egy edényben, lassú tűzön összefőzzük, amíg levet nem ereszt.
  3. Ha a szilva már kezd szétfőni, felöntjük a vörösborral, és további 10 percig főzzük, amíg az alkohol el nem párolog.
  4. Lehúzzuk a tűzről, kivesszük belőle a fűszereket, és botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígíthatjuk.
  5. A tejszínhez kis adagban kanalazunk a szilvából, amíg azonos hőmérsékletű nem lesz, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a szilvához.
  6. Miután belekerült a tejszín, forráspontig hevítjük, és elzárjuk alatta a lángot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 467
elküldve: 3
receptkönyvben: 116
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

SIÓ

Mióta szakács: 2013.08.08.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

256
szilva 50 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
nádcukor 3 ek
fahéjrúd 2 db
szegfűszeg 5 db
csillagánizs 1 db
száraz vörösbor 3 dl
habtejszín 1.5 dl