Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros muffin

Vörösboros muffin
Vörösboros muffin
40 perc / sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Íme egy nagyon finom és puha muffin, melyben többek között mandula, étcsokoládé, vörösbor, kakaó és fahéj gabalyodik egymásba.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a száraz anyagokat: liszt, mandula, sütőpor, kakaó, fahéj és csokireszelék.
  2. Robotgéppel habosra keverjük a nedves részt: tojások, cukor, majd a puha vaj.
  3. A száraz részt óvatosan hozzákeverjük a nedveshez.
  4. Végül hozzáadjuk a vörösbort és a rumot is.
  5. Kikent vagy papírral bélelt muffin formában szétosztjuk a tésztát (2/3 részig).
  6. Megsütjük, a biztonság kedvéért tűpróbával ellenőrizzük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 446
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zúza

Mióta szakács: 2010.07.30.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes muffin vörösborral, részeges muffin, mandulás muffin vörösborral bolondítva

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zúza
Zúza / Zúza Fri, 2013-05-17 00:07

Pedig annyi, jól látod. A darált mandula (majdnem mandulaliszt) nem véletlenül van a hozzávalók közt. :)

652
finomliszt 10 dkg
mandula 8 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
fahéj 1 kk
étcsokoládé 3 dkg
tojás 2 db
vaj 12 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vörösbor 1.5 dl
rum 1 ek