Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Négercsók muffin fehéren

Négercsók muffin fehéren
Négercsók muffin fehéren
52 perc / előkészület: 30 perc sütés: 22 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a Négercsók édességet! Gondoltam: "Mi lenne, ha kipróbálnám fehéren?" És sikerült, nagyon ízlett mindenkinek! És mivel nagyon szeretem a mákot, így az alapsüti  is mákos lett. Saját receptem, autentikus. És mivel nem kimondottan diétás fogás, azért találtam ki, hogy kisebb méretű sütik legyenek. Azaz kis 24 db muffin formát használtam. Így 1 db süti még a diéta mellett is belefér.

hozzávalók / 12 adag

A muffinhoz (kb 36 db):

  • 100 g margarin
  • ½  bögre kristálycukor
  • 2 nagy tojás
  • 1 bögre tej
  • 1,5 bögre liszt
  • sütőpor
  • ½  bögre mák

A krémhez:

  • 9 púpos ek porcukor
  • 5 ek víz
  • 2 db tojásfehérje (nagy tojásból)
  • 1 kk citromsav

Fehér csokimázhoz:

  • 200 g fehér csoki
  • 2 ek étolaj

ajánlat

Tipp: fehér csoki helyett étcsokoládét is lehet használni. Nagy tojásokat használtam, így kellő mennyiségű tojásfehérje volt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A muffin: A puha margarint habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és még egy kicsit felverjük. Beleöntjük a tejet, összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, sütőport és a mákot.
  3. Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, óvatosan összekeverjük.
  4. A kivajazott és kilisztezett muffin formákat kb. 3/4-ig megtöltjük, és 180 fokon (alul-felül sütés) kb. 22-25 percet sütjük.
  5. A krém: A 2 tojásfehérjét elkeverjük a 7 ek porcukorral és 1 ek vízzel. Elektromos habverővel kb. 2-3 percet verjük, majd felrakjuk a vízgőz fölé, és további 12 percet verjük. Közben még egyenként hozzáadjuk a maradék 2 ek porcukrot. A masszának meg kell nagyobbodni és besűrűsödni.  
  6. A maradék 4 ek vízbe feloldjuk az 1 kk citromsavat, és hozzáadjuk a felvert masszához (egy kicsit lágyabb lesz tőle, de majd be fog sűrűsödni). Vízgőz fölött még további 5 percet verjük, ameddig nem lesz megint sűrű. Hagyjuk kihűlni.
  7. Ha kihűlt a krém, mindegyik muffinra rakunk belőle egy kiskanálnyit.
  8. Fehér csokimáz: Egy edényben vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit és az étolajat. Mikor a csokinak a fele elolvadt, lekapcsoljuk alatta a gázt, és addig keverjük, ameddig a maradék is elolvad. Ez fontos, mert ha túlhevül a csoki, akkor kemény lesz, nem lesz folyékony! Miközben kenjük a muffinra a csokit, rajtahagyjuk a vízgőz fölött az edényt. Így a meglévő hő folyékonyan tartja a mázat.
  9. A krémmel megkent muffinra rácsorgatjuk a csokit. A lábos fölött tartjuk egy kicsit lefelé fordítva a muffint, és egy kiskanál segítségével "megöntözzük" a tetejét csokimázzal. Így a csoki, ami lecsöpög róla, nem vesz kárba, és jut belőle mindegyik süti tetejére.
  10. Legalább 2 órára a hűtőbe rakjuk, hogy a csoki megdermedjen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 591
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

dijuka

Mióta szakács: 2013.04.26.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fehér csokis mákos muffin, fehér csokival borított muffin, tojáshabos-mákos muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!