Nosalty Logó

Négercsók muffin fehéren

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Négercsók muffin fehéren
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A muffinhoz (kb 36 db)

A krémhez

Fehér csokimázhoz

Összesen 419 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A muffinhoz (kb 36 db)

A krémhez

Fehér csokimázhoz

Összesen 5011 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A muffinhoz (kb 36 db)

A krémhez

Fehér csokimázhoz

Összesen 338 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 419 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    239.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9523.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    3824 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    622 mg
  • Foszfor
    3299 mg
  • Nátrium
    1572 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.2 g
  • Cukor
    428 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    992 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    941 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 5011 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 338 Kcal

Hozzávalók

A muffinhoz (kb 36 db)

A krémhez

Fehér csokimázhoz

Elkészítés

A muffinhoz (kb 36 db)

  1. A muffin: A puha margarint habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és még egy kicsit felverjük. Beleöntjük a tejet, összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, sütőport és a mákot.
  3. Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, óvatosan összekeverjük.
  4. A kivajazott és kilisztezett muffin formákat kb. 3/4-ig megtöltjük, és 180 fokon (alul-felül sütés) kb. 22-25 percet sütjük.
  5. A krém: A 2 tojásfehérjét elkeverjük a 7 ek porcukorral és 1 ek vízzel. Elektromos habverővel kb. 2-3 percet verjük, majd felrakjuk a vízgőz fölé, és további 12 percet verjük. Közben még egyenként hozzáadjuk a maradék 2 ek porcukrot. A masszának meg kell nagyobbodni és besűrűsödni.
  6. A maradék 4 ek vízben feloldjuk az 1 kk citromsavat, és hozzáadjuk a felvert masszához (egy kicsit lágyabb lesz tőle, de majd be fog sűrűsödni). Vízgőz fölött még további 5 percet verjük, ameddig nem lesz megint sűrű. Hagyjuk kihűlni.
  7. Ha kihűlt a krém, mindegyik muffinra rakunk belőle egy kiskanálnyit.
  8. Fehér csokimáz: Egy edényben vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit és az étolajat. Mikor a csokinak a fele elolvadt, lekapcsoljuk alatta a gázt, és addig keverjük, ameddig a maradék is elolvad. Ez fontos, mert ha túlhevül a csoki, akkor kemény lesz, nem lesz folyékony! Miközben kenjük a muffinra a csokit, rajtahagyjuk a vízgőz fölött az edényt. Így a meglévő hő folyékonyan tartja a mázat.
  9. A krémmel megkent muffinra rácsorgatjuk a csokit. A lábos fölött tartjuk egy kicsit lefelé fordítva a muffint, és egy kiskanál segítségével "megöntözzük" a tetejét csokimázzal. Így a csoki, ami lecsöpög róla, nem vesz kárba, és jut belőle mindegyik süti tetejére.
  10. Legalább 2 órára a hűtőbe rakjuk, hogy a csoki megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2690
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 01.

Ajánló

Tipp: fehér csoki helyett étcsokoládét is lehet használni. Nagy tojásokat használtam, így kellő mennyiségű tojásfehérje volt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretem a Négercsók édességet! Gondoltam: "Mi lenne, ha kipróbálnám fehéren?" És sikerült, nagyon ízlett mindenkinek! És mivel nagyon szeretem a mákot, így az alapsüti  is mákos lett. Saját receptem, autentikus. És mivel nem kimondottan diétás fogás, azért találtam ki, hogy kisebb méretű sütik legyenek. Azaz kis 24 db muffin formát használtam. Így 1 db süti még a diéta mellett is belefér.

Hozzászólások

Hozzávalók

A muffinhoz (kb 36 db)

A krémhez

Fehér csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek