r
Nosalty Logó

Fekete-fehér muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Fekete-fehér muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Muffinok aljába

Töltelék

Forma kikenése

Díszítés

Összesen 1038 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Muffinok aljába

Töltelék

Forma kikenése

Díszítés

Összesen 4154 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Muffinok aljába

Töltelék

Forma kikenése

Díszítés

Összesen 377 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.8 g
  • Cink
    100 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 1038 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    191.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3467.1 g
  • Cink
    398 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    324 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.9 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 4154 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 377 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Muffinok aljába

Töltelék

Forma kikenése

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt bemelegítjük. Kizsírozzuk a muffin sütőt, és betesszük a fagyasztóba.
  2. A túrót a vaníliás cukorral kikeverjük. A lisztet összekeverjük a csokis pudingporral, a sütőporral, szódabikarbónával.
  3. A tojást felverjük, és elkeverjük a cukorral, az olajjal és a kefirrel. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és lazán belekeverjük.
  4. A csokitörmeléket elosztjuk a mélyedésekben, beletöltjük a tészta felét. Ráteszünk 1-1 tk. túrókrémet, és rátöltjük a maradék tésztát.
  5. A sütőben 20-25 percig sütjük, 5 percig pihentetjük, és kiszedjük. Ízlés szerint díszítjük. 10 dkg étcsokoládéval, 5 dkg fehér csokoládéval vonjuk be, amit mikróban olvasszunk fel.
  6. Egy fogpiszkáló segítségével különböző mintázatot alakíthatunk ki a muffinok tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2700
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fekete-fehér muffin
VnéEdit 295 recept

Nagyon régi receptem, évekkel ezelőtt kaptam. Gyakran készítem, mivel a család nagyon szereti a csokis, túrós süteményeket is.

Hozzászólások

Hozzávalók

Tészta

Muffinok aljába

Töltelék

Forma kikenése

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.