Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros-mascarpone-s körtetorta

Vörösboros-mascarpone-s körtetorta
Vörösboros-mascarpone-s körtetorta
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom szülinapra készített tortája.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez, és a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat a cukorral egy keverőtálban krémesre keverjük.
  2. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat, a vörösbort, majd kanalanként beleadagoljuk a sütőporos lisztet és a kakaóport.
  3. Az így összekevert tésztát kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben sütjük (tűpróbáig).
  4. Amíg sül a tészta, elkészítjük  a krémet. A mascarpone-t összekeverjük 3 evőkanál mézzel és a 2 doboz karamellás krémtúróval. (Ízlés szerint tehetünk bele egy kis felvert habtejszínt is, attól még krémesebb lesz.)
  5. Amíg a tészta hűl, a mascarpon-es krémet berakjuk a hűtőbe.
  6. A kihűlt tésztát a tortaformában hagyva, rákenjük a krémet.
  7. Elkészítjük a tetejét. A körtéket meghámozzuk, 4 részre szeljük, és cukros vörösboros, almaleves lében feltesszük párolni. Hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget is.
  8. A megpuhult és kihűlt körtét a torta tetejére rendezzük.
  9. A piros tortazselatint a körtéről leszűrt vörösboros lével készítjük el, majd ráöntjük a körtékre.
  10. Végezetül berakjuk a kész tortát a hűtőbe hűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm-es forma cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 472
elküldve: 6
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss sodrófa

Mióta szakács: 2011.10.10.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zselés-körtés torta, mascarpone-s körtetorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Natalie92
NatyAngel / Natalie92 Sun, 2012-06-10 20:05

Ez volt az első nagyobb próbálkozásom és bár a zselé kifogott rajtam a tetején, nagyon finom lett!
Szerintem ez egy nagyon különleges torta, párom szülinapjára készítettem, mert szereti az egyedi ételeket/süteményeket és büszkén jelentem, hogy nem okoztam neki csalódást! ^^
Köszönjük a receptet! :)

tikocska
tikocska Fri, 2012-02-03 09:34

Köszönöm, megpróbálom, és megírom milyen lett! :) Üdv, Tikocska

tikocska
tikocska Thu, 2012-02-02 15:29

Szia,
Szeretném elkészíteni a tortádat a férjem szülinapjára, de a bor miatt a fiam nem tudna enni belőle. Van ötleted, mivel tudnám a bort helyettesíteni?
Köszi a válaszod, Tikocska

housedragon1
Miss sodrófa / housedragon1 Fri, 2012-02-03 09:22

Szia!

A tésztájába nyugodtan rakhatsz bort, mivel sütés után az alkoholtartalma úgysem marad meg.
A zselébe a bor helyett talán valami savanykásabb szőlőlé illik, vagy csak almalével is készítheted.
Így, ugyan még nem próbáltam, de biztos jó lesz.
Szép napot!

1562
tojás 2 db
cukor 12 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
száraz vörösbor 1.5 dl
finomliszt 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
sütőpor 0.5 csomag
körte 4 közepes db
cukor 10 dkg
vörösbor 2.5 dl
almalé 2 dl
fahéj 1 kk
szegfűszeg 1 kávéskanál
mascarpone 0.5 kg
krémtúró 20 dkg
méz 3 ek
tortazselé 1 csomag