Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdeigyümölcs-habos csokitorta

Erdeigyümölcs-habos csokitorta
Erdeigyümölcs-habos csokitorta
58 perc / előkészület: 40 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dekorcukorral és kandírozott cseresznyével díszítjük.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ezt a tortát a unkáimnak készítettem saját ötlet alapján.

A fiúk nagyon szeretik a csokis és tejszínes sütiket, gondoltam, megbolondítom erdei gyümölccsel.

Bejött, mert az utolsó morzsa is elfogyott.                                                                                                              Ajánlom szülinapra vagy bármilyen ünnepi alkalomra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, a vizet, és fehéredésik keverjük, majd beleforgatjuk a kakaóport is, ezzel is alaposan kikavarjuk.
  2. A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük felverni, amikor felhabosodott, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
  3. A kikavart tojássárgájába beleöntjük a lisztet, összekeverjük, majd a tojásfehérjehabból teszünk bele 2-3 kanállal. és fellazítjuk a masszát, ilyenkor bátran keverhetjük a habbal. Végezetül a többi tojáshabot apránként adagoljuk, és laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.
  4. Egy kerek alakú sütőformát kikenünk olajjal, és formára vágott sütőpapírral, és ebbe a formába simítjuk a csokis piskótamasszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 -18 percre, tűpróbával győződünk meg róla, hogy biztos átsült.
  5. Rácson hűlni hagyjuk. Amíg hűl a torta, addig elkészítjük a krémet. A tejszínt felverjük kemény habbá, az erdei gyümölcsöt megszórjuk barna cukorral és balzsamecettel, állni hagyjuk, majd egy levesszűrőn vagy szitán átnyomjuk, átpasszírozzuk.
  6. A zselatinlapokat 4 evőkanál vízben feloldjuk úgy, hogy langyosra felmelegítjük, és lehűtjük, majd a gyümölcsléhez keverjük. A tejszínhabhoz keverjük az erdei gyümölcs sűrű levét apránként. Így szép rózsaszín lesz a tejszínünk. A kihűlt tortára simítjuk, dekorcukorral és kandírozott cseresznyével díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 508
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szekeres Lajosné Klári

Mióta szakács: 2016.03.04.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

281
tojás 6 db
finomliszt 6 ek
barna cukor 4 ek
cukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
víz 2 ek
1 csipet
vaj 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 2.5 dl
lapzselatin 2 db
cukor 2 ek
balzsamecet 1 teáskanál
erdei gyümölcs mix 30 dkg
színes cukorka 1 ek
dekorgyöngy 5 g
cseresznye 12 dkg