Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcstorta ahogy Nikóka készíti

Gyümölcstorta ahogy Nikóka készíti
Gyümölcstorta ahogy Nikóka készíti
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát még tavaly készítettem szülinapra!!!!

hozzávalók / 8 adag

Piskótatortához

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótatortához

  1. A tojásfehérjét a 6 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  3. Egy 26 cm-es tortakarikában, 170 fokon légkeveréses sütőben megsütjük kb. 25 perc alatt.

Krémhez

  1. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral habbá verjük.
  2. Közben a pudingot a többi cukorral a vízben megfőzzük. Majd forrón a fehérjehabhoz keverjük, és még melegen a tortát megtöltjük vele úgy, hogy az alsó lapot visszatesszük a karikába, erre kenjük a krém nagy részét, majd befedjük a másik lappal. A maradék krémet a tetejére kenjük.
  3. Ha kihűlt, rátesszük a gyümölcsöt és betesszük 2-3 órára a hűtőbe.

Tetejére

  1. A zselatint a befőttlével és a vízzel felfőzzük.
  2. Majd ha langyosra hűlt, ráöntjük a torta tetejére. Ha megdermedt, késsel körbevágjuk a karika mentén, és levesszük róla.
  3. A felvert hulalával díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 668
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcstorta, pudingos gyümölcstorta, tejszínes-pudingos gyümölcstorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rekuc-01
rekuc-01 Tue, 2015-04-21 11:11

Szia! A tetejére marcipán tulipánokat tettél? Köszönöm, Réka

443
tojás 3 db
cukor 15 dkg
napraforgó olaj 0.3 dl
tej 1 dl
sütőpor 4 g
finomliszt 18 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tojásfehérje 2 db
cukor 10 dkg
víz 2.5 dl
őszibarack konzerv 20 dkg
ananászkonzerv 10 dkg
zselatin 2.5 dkg
víz 2 dl
gyümölcskonzervlé 1.5 dl
növényi habtejszín 2 dl