Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros körte mascarponéval

Vörösboros körte mascarponéval
Vörösboros körte mascarponéval
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a desszert mindent visz, hogy őszinte legyek! Fél óra alatt kész van, s benne van a mediterrán ősz-tél minden színe, íze, illata. Érezni lehet a hideg szél fújását, a száraz levél sercegését a lábunk alatt, a meleget adó tüzes vörösbor zamatát, a barátok halk nevetgélését a pattogó kandallótűz előtt. Ez a recept minden melegséget magában hordoz, ami a zord időjárásban elrepíthet bennünket egy olyan kontinensre, ahol még a tél is tartogat szépségeket. S a mascarpone?! Ami megtöri az egész kompozíciót, s az őszből télbe érve, havas völgyekbe érkező hegyeket idéz az emlékezetünkbe. Nálam ez a szerelem!!!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bort, a cukrot és a vizet kis lángon feltesszük főni. Amikor a cukor már elolvadt, beletesszük a vanília eszenciát, kardamomot, fahéjat, narancslevet s megvárjuk, amíg felforr. Ekkor beletesszük a körtéket az egyik felükkel, s kb. 6 percenkénti átfordítással bő 30 percig főzzük őket. Utána kiszedjük a körtéket, s kis lángon addig főzzük tovább a fűszeres bort, amíg be nem sűrűsödik.
  2. Közben a mascarpone-ba beletesszük az apróra vágott kandírozott narancshéjat, és a narancslevet.
  3. Ha a körték már félig megpuhultak – eltelt a kb. 30 perc -, kivesszük őket, megvárjuk, amíg kicsit meghűlnek, majd a magház helyén lévő lyukba beletöltjük a mascarpone-t, majd rácsorgatjuk a besűrűsödött bort.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 182
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
szezon: tél
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mesélő körte, fűszeres körte mascarponéval, vörösboros körte mascarponekrémmel, vörösboros-fűszeres körte

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

584
körte 2 db
víz 1 dl
fahéj 1 kávéskanál
kardamom 2 késhegynyi
szegfűszeg 2 db
vörösbor 1.5 dl
barna cukor 100 g
narancslé 2 evőkanál
narancslé 1 evőkanál
vanília kivonat 2 kávéskanál
mascarpone 10 dkg
kandírozott narancshéj 2 teáskanál