Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ínyenc töltött körte

Ínyenc töltött körte
Ínyenc töltött körte
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves vendégeinket leptem meg ezzel a finom, egészséges fogással. Hogy mindenkinek jusson, több körtét készítettem, és a kék márványsajtot kipótoltam egyéb sajttal. Mire fotóztam volna, már csak az "egyébből" maradt a tálon, de az is pillanatok alatt elfogyott. Különleges íze miatt szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Edami és trappista sajtból is készíthető, kevesebb élvezettel!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körtéket mosás után félbevágjuk. Karalábévájóval nagyobb üreget alakítunk ki bennük. Amíg a töltelék elkészül, kevéske citromlével meglocsoljuk a fél körtéket, és félretesszük.
  2. Lereszeljük a kéksajtot és a diót. Összedolgozzuk a szobahőmérsékletű vajjal. Ezzel a krémmel töltjük meg a körtéket. Hűtőben jól kifagyasszuk.
  3. Tálaláskor a körtéket friss salátalevelekre tesszük, és egy-egy fél dióval díszítjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 328
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
413 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kéksajtos körte, sajtkrémmel töltött körte

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

541
körte 4 közepes db
kéksajt 20 dkg
vaj 10 dkg
dió 5 dkg
citromlé 1 ek