r
Nosalty Logó

Vörösboros hús karamellizált dióval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Konyhatündérke
Vörösboros hús karamellizált dióval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 968 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1935 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1314.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    608.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 968 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2628.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1623 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1935 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst egyben hagyjuk. Késsel belevágunk, de nem vágjuk át. Legalább 6 helyen szúrjuk bele a kést. Ez azért kell, hogy a pác oda is "beüljön", valamint majd megtömjük fokhagyma szelettel.
  2. A krumplit megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A tepsiben szétrakjuk őket.
  3. A kis hagymákat megtisztítjuk, fentről bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen.
  4. A bort beleöntjük egy tálba, belekeverünk két nagy evőkanál fűszerkeveréket. A húst belefektetjük.
  5. A fokhagymákat megtisztítjuk, nagy szeletekre vágjuk. A hús bevágott réseibe beletömjük a fokhagymát, a többit a páclébe rakjuk a hús köré.
  6. A húst legalább fél óráig hagyjuk letakarva a boros páclében. A tetejére halmozzuk a fokhagymákat, mielőtt letakarjuk.
  7. Utána a húst pici olajon hirtelen lesütjük. A maradék olajbanegy nagy marék diót két evőkanál cukorral karamellizálunk.
  8. A húst a krumplira fektetjük, rárakjuk a fokhagymákat is, amit lesütöttünk a hússal együtt.
  9. A kis hagymákat a hús köré rakjuk, meglocsoljuk a maradék páclével.
  10. A karamelizált dióval és levével lelocsoljuk a húst és a krumplit.
  11. Tetejét sózzuk, zöldfűszerrel is megszórhatjuk. Kevés vizet öntünk alá.
  12. Előmelegített sütőben sütjük. Legalább fél órát (bár ez a hús nagyságától függ) letakarva süssük, utána levesszük a fedőt vagy fóliát, és úgy sütjük tovább. 15 percenként locsoljuk a húst a levével, amíg le nem fő.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6593
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vörösboros hús karamellizált dióval
Konyhatündérke 24 recept

Nagyon finom étel. Csak ajánlani tudom! A karamellizált dió íze remekül passzol a boros, fokhagymás hússzeletekhez! Isteni finom!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Nagyon guszta, van is karajom,hmmm.... na és a dió karamellizálva, és a bor,...hmm csábító ötlet, köszönöm szépen! :) El fogom készíteni! :) Éva-Anyóca

Konyhatündérke

Igazából szerintem bármilyen tiszta húsból (nagyobb darabból) el lehet készíteni. A párom nagy kedvence lett ez! :) Remélem ott is sikert arat majd! :))

Éva-Anyóca

Finom lett, elkészítettem. :) Sajnos az utóbbi id?ben, hiába csábulok erre a recire, nem készülhet, vagy csak kis adagban, mert a lányommal allergiásak lettünk a dióra, nem tudom miért, nagy szomorúságunkra... .( A recept jó ötlet, az étel pedig finom. :) Éva-Anyóca

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ne tedd a nyers krumplit a hűtőbe: kampány indul az...

Valószínűleg volt már olyan, hogy elgondolkodtunk a boltban, vajon biztonságos-e az étel, amit veszünk, miből van a csomagolása, honnan származik, vagy hogy mit jelentenek az E-számok a címkéjén. A bizonytalanságnak vége, van ugyanis egy honlap, ahol mindenre választ találunk.

Nosalty

További cikkek