Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros hús karamellizált dióval

Vörösboros hús karamellizált dióval
Vörösboros hús karamellizált dióval
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom étel. Csak ajánlani tudom! A karamellizált dió íze remekül passzol a boros, fokhagymás hússzeletekhez! Isteni finom!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst egyben hagyjuk. Késsel belevágunk, de nem vágjuk át. Legalább 6 helyen szúrjuk bele a kést. Ez azért kell, hogy a pác oda is "beüljön", valamint majd megtömjük fokhagyma szelettel.
  2. A krumplit megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A tepsiben szétrakjuk őket.
  3. A kis hagymákat megtisztítjuk, fentről bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen.
  4. A bort beleöntjük egy tálba, belekeverünk két nagy evőkanál fűszerkeveréket. A húst belefektetjük.
  5. A fokhagymákat megtisztítjuk, nagy szeletekre vágjuk. A hús bevágott réseibe beletömjük a fokhagymát, a többit a páclébe rakjuk a hús köré.
  6. A húst legalább fél óráig hagyjuk letakarva a boros páclében. A tetejére halmozzuk a fokhagymákat, mielőtt letakarjuk.
  7. Utána a húst pici olajon hirtelen lesütjük. A maradék olajban egy nagy marék diót két evőkanál cukorral karamellizálunk. 
  8. A húst a krumplira fektetjük, rárakjuk a fokhagymákat is, amit lesütöttünk a hússal együtt.
  9. A kis hagymákat a hús köré rakjuk, meglocsoljuk a maradék páclével.
  10. A karamelizált dióval és levével lelocsoljuk a húst és a krumplit. 
  11. Tetejét sózzuk, zöldfűszerrel is megszórhatjuk. Kevés vizet öntünk alá.
  12. Előmelegített sütőben sütjük. Legalább fél órát (bár ez a hús nagyságától függ) letakarva süssük, utána levesszük a fedőt vagy fóliát, és úgy sütjük tovább. 15 percenként locsoljuk a húst a levével, amíg le nem fő.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 555
elküldve: 4
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Konyhatündérke

Mióta szakács: 2012.06.13.
24 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros hús karamellizált dióval krumpli ágyon, vörösboros karaj dióval és burgonyával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-10-03 11:01

Finom lett, elkészítettem. :)
Sajnos az utóbbi időben, hiába csábulok erre a recire, nem készülhet, vagy csak kis adagban, mert a lányommal allergiásak lettünk a dióra, nem tudom miért, nagy szomorúságunkra... .(
A recept jó ötlet, az étel pedig finom. :)
Éva-Anyóca

Kitti008
Konyhatündérke / Kitti008 Sat, 2013-03-16 23:11

Igazából szerintem bármilyen tiszta húsból (nagyobb darabból) el lehet készíteni. A párom nagy kedvence lett ez! :) Remélem ott is sikert arat majd! :))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-03-16 20:11

Nagyon guszta, van is karajom,hmmm.... na és a dió karamellizálva, és a bor,...hmm csábító ötlet, köszönöm szépen! :)
El fogom készíteni! :)
Éva-Anyóca

968
sertés rövidkaraj 50 dkg
burgonya 8 db
vöröshagyma 4 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
vörösbor 2 dl
dió 1 marék
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
flekken fűszerkeverék 2 ek
víz 0.5 dl
cukor 2 ek