Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós karaj baconkéregben

Omlós karaj baconkéregben
Omlós karaj baconkéregben
100 perc / előkészület: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szilveszteri menü része volt, Anyukám fejéből pattant ki. Isteni, omlós és ízletes, nem száraz! Köretként velesült burgonyát vagy batátát, esetleg rizst ajánlok. Az omlósság egyik titka, a minimum 1 éjszakán át tartó pácolás.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt előző este előkészítjük. Körülbelül 1 ujjnyi távolságra bevagdossuk úgy, hogy éppen ne vágjuk át az alját és egyben maradjon. Az ételízesítőt, borsot és egyéb zöldfűszereket (petrezselyem, majoránna, bazsalikom, stb. ízlés szerint) összekeverjük egy kis tálkában. Hozzátörjük a fokhagymagerezdeket, majd felöntjük annyi olajjal, hogy egy kenhető masszát kapjunk.
  2. A fűszeres masszával bekenjük a húst kívül és a barázdákban jó alaposan, hogy jusson mindenhova belőle. A vöröshagymát apróra vágjuk, szintén a barázdákba teszünk belőle.
  3. A baconszeletekkel először hosszában beterítjük a karajt. Amennyiben maradt még, keresztben is teszünk rá. 1 éjszakára alufóliával letakarva a hűtőben pácoljuk.
  4. Másnap melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Amíg melegszik a sütő, vegyük elő a húst, és locsoljunk alá kevés vizet. Helyezzük a sütőbe alufóliával letakarva, és így süssük 1-1,5 órán keresztül.
  5. Majd vegyük le a fóliát, és pirítsuk a bacont tovább, a kívánt pirulás és ropogósság elérése érdekében. Amennyiben a fólia levételekor érzés szerint nagyobb mennyiségű víz maradt a tepsiben, pirítás előtt először öntsük azt le.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 114
össznézettség: 29 368
elküldve: 9
receptkönyvben: 159
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gibu

Mióta szakács: 2013.05.17.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

baconbe göngyölt hús, karaj baconnel sütve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

970
sertés rövidkaraj 1 kg
bacon 200 g
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
ételízesítő 3 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
zöldfűszer 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl