Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösáfonya kocsonya

Vörösáfonya kocsonya
Vörösáfonya kocsonya
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az üvegeket fontos egészen teletölteni, mert ha kihűl, behúzódik a teteje, amint a fotón is látszik. Ugyanígy elkészítettem dzsemfix nélkül is. Most, 2 nap múlva látom, hogy enyhén kocsonyás. Ezeknek a tetejére tettem egy-egy leheletnyi nátrium-benzoátot.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áfonyát szűrőben megmossuk, lecsöpögtetjük, fél dl vízzel főni tesszük. Addig kavarjuk, amíg levet ereszt. Amikor a szemek kihasadnak, átpasszírozzuk a masszát.
  2. Visszatesszük a lángra, a dzsemfixet elkavarjuk a cukorral és a maradék vízzel. Öntünk hozzá egy keveset az áfonyaléből, majd az egészet hozzáadjuk a forrásban lévő áfonyához.
  3. 5 percig főzzük, majd az előkészített üvegekbe töltjük színültig.
  4. Ha kihűlt, az üvegeket lezárjuk, és tehetjük a polcra.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 966
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
225 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

áfonyalekvár, vörösáfonya dzsem, áfonyadzsem

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2014-09-15 22:37

Piroska!

óóó de csodás látvány, és mennyire finom lehet,....itt nincs, vagy horribilis áron....bárcsak ott lehetnék...és vehetnék, vagy szehetnék, és eltehetnék,..de hát nem lehet,sajnos... csodás finomság, gratulálok hozzá !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :D
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2014-09-16 07:10

Szia Évikém, be jó hallani rólad. Olyan szívesen adnék belőle neked. Ilyen bőség soha nem volt a piacon , mint az idén. Nagyon egészséges és sok mindenre fel lehet használni. Remélem jól vagy. Üdvözlettel: Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2014-09-17 07:04

Kedves Piroska!

Az ősz adta csodás, zöldség és gyümölcs adományokat próbáljuk menteni, sajnos itt nem igazán volt csúcs a nyár, eléggé esős volt, és az ősz,...na az kifejezetten esős, hűvös, most éppen a szőlővel van gond, de nagy....nem kifejezetten nálunk, hanem ahol ezzel foglalkoznak... :(
A mi kertünk az nem szerette a paradicsomot, de sokaknál baj volt, tehát nem mi rontottunk el valamit, az uborka is,...sokan , így szüleim és a férjem édesanyja is gondban van, mert nem tudott elég savanyú uborkát és elég paradicsomlevet, lecsót elrakni,.... más zöldségfélékkel is gond van, és még lesz,...úgyhogy ez az árakban tutira meg fog mutatkozni sajnos....aminek nem igazán örülünk. :(

Aranyos vagy, meg is kóstolnám és a kedves invitálásodra fogadnék is el , ebből a fényképen már étvágyat nagyon elindító finomságból...... :) :)

Megvagyunk, a férjem dolgozik, ( még egy darabig van hol , azt majd kiderül ) , a gyerekek suliba, nem igazán nagy kedvvel, világos lett, hogy ez a tanév nagyon nehéz,.....nagyon. Ráadásul ilyen szomorkás, esős időben sokkal nehezebb menni, na és a napi 7-8, sőt 9 órát lenyomni, és még utána itthon is tanulni, szinte mondhatom, hogy több, mint egy felnőtt ember munkaideje, már persze annak, aki a 8 órát melózza le, és nem többet, annak is elég, de a gyerekek,..nagy megterhelésnek vannak kitéve. :(

Lassan haladunk az őszbe, ( indián nyár most még nem látszik, hogy lenne majd ) , mindig csak a közvetlen előttünk lévő megoldandó feladatokat, gondokat vesszük elő, és próbáljuk megoldani, végig csinálni, túlélni. :) :( :)

Vannak problémák, most ezért nem igen lebegek fenn a receptekkel, amiket alkotok, de felszoktam jönni, csemegézek, mentek finom recepteket,...... és készülnek is el általatok feltett finomságok. Én most valahogy kimerültem.....
Reménykedünk, és majdcsak,majdcsak... :)

Szép napot és hetet kívánok !

Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2014-09-17 09:56

Kedves Éva-Anyóca!
Köszönöm a részletes beszámolót. A nyár nálunk is esős volt, de az ősz (legalábbis mostanig) nagyon szép, kifejezetten száraz. Láttam a hírekben, hogy milyen árvizek vannak nálatok. Sajnos nálunk is van drágaság és lesz még nagyobb is. Örülök, hogy hallottam rólad, üdvözöllek: Piroska

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2014-09-09 19:41

Zsuzsikám ez nálunk vadon terem a Hargitán, a fekete áfonyával együtt. Olyan bő termés volt az idény, hogy a piac tele van vele. Ezért már az idén kétszer is tettem el. Kompótot, kocsonyát és levet. Nyersen is megáll, csak hideg vízzel feltöltve. Húsok mellé nagyon finom, már aki szereti az enyhén fanyar, érdekes ízét. Különben nagyon egészséges. Puszi: Piroska

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sun, 2014-09-21 22:04

Most olvastam el mit írtál kedves Piroska!Nagyon jó lehet,én is élvezném a termésbetakarítást,mert imádom,de azt hiszem messze laksz tőlem.

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Tue, 2014-09-09 19:20

Piroskám megkérdezhetem hol vetted a vörös áfonyát?Netán nálad terem?Nagyon finomakat tettél el,igazán dicséretes.

675
vörösáfonya 1.5 kg
cukor 50 dkg
víz 1.5 dl
dzsemfix 1 csomag