Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás meggylekvár

Málnás meggylekvár
Málnás meggylekvár
145 perc / előkészület: 120 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámmal közös fejlesztésű hiperfinom lekvárunk. Hihetetlen, hogy már egy kevés málna is mennyire feldobja a sima meggylekvárt.:) 

Az előkészületi időbe kb. 5 kg meggy magozását számítom bele.

hozzávalók / 10 adag

  • 4 kg magozott meggy
  • 50 dkg málna
  • 3 kg cukor
  • 4 tasak 2:1 zselésítőszer
  • 1 citrom leve

ajánlat

Süteménybe, palacsintába, reggelire kenyérre, gofrira, magában, ha édesség-ehetnékünk van.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A magozott meggyet és a málnát egy nagy vagy két 4 l-es lábasba tesszük (igazságosan:)), összeturmixoljuk.
  2. Mindkét adagba belekeverünk 2-2 csomag zselésítőt, és elkezdjük főzni. Hozzáadjuk mindkét porcióhoz egy citrom kicsavart levének a felét.
  3. Nagy lángon forraljuk pár percig, majd hozzáadjuk a cukrot. Az újraforrástól számított 5 perc elteltével a lekvárt üvegekbe kanalazzuk, rájuk csavarjuk a tetőket, és 15 percre fejre állítjuk őket.
  4. Utána hagyjuk kihűlni, végül tegyük a helyükre őket.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 478
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mandula

Mióta szakács: 2013.05.28.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

málnás meggydzsem, meggylekvár málnával, málnás meggyes lekvár

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bmesyke
Mandula / bmesyke Mon, 2013-07-15 23:22

Kedves Józsika76!
Pontosan azért. Ez egy bevált ősi módszer, a legtöbb receptes magazinban és szakácskönyvben így javasolják a befejező lépést, és ez nálunk is jól működik. Persze nem kötelező...

Üdvözlettel: Mandula

Józsika76
Fakanalas / Józsika76 Tue, 2013-07-16 09:22

Attól a fejedben lesz vákuum, meg aki ajánlotta. Hogy lehetne vákuum, ami légüres teret jelent! Na ne... Azért állítjuk fejre, hogy lássuk, nem folyik e ki belőle! Ennyi! A vákuumos hülyeséget tessék elfelejteni gyorsan.

bmesyke
Mandula / bmesyke Tue, 2013-07-16 21:55

Kedves Józsika76!
Mielőtt olyan megjegyzésekkel vagdalkozna, amikre úgy gondolom, nem szolgáltam rá, lehet hogy érdemes lenne kicsit utánanézni a dolgoknak, ugyanis csak részben van igaza.
Ahogy a lekvárt forrón beletöltjük az üvegbe, majd az kihűl, összehúzódik, vákuum fog keletkezni... Mégis mi keletkezne??? Attól fog a tető behorpadni. És amiatt nem fog kifolyni a lekvár, még felnyitni is nehéz lesz. A fejreállítással valóban ellenőrizhetjük, hogy ereszt-e az üveg, de a benne maradó levegő sterilizálását is szolgálja.

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Tue, 2013-07-16 12:59

Kedves Józsika76!
Kérünk, kerüld a sértő megjegyzések használatát a hozzászólásokban! A tapasztalatcsere mindenki számára hasznos lehet anélkül, hogy megbántanánk bárkit is!
Üdvözlettel:
Kata
NoSalty.hu