r
Nosalty Logó

Vörös bársonyos sajttorta krémsajtos mázzal

szelbarbi
Vörös bársonyos sajttorta krémsajtos mázzal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Vörös bársony piskótához

Sajttortához

Krémsajtos mázhoz

562
Kalória
4.5g
Fehérje
50.3g
Szénhidrát
38.8g
Zsír
16.1g
Víz
78.7g
Koleszterin
624.3mg
Élelmi rost
39.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Vörös bársony piskótához

Sajttortához

Krémsajtos mázhoz

Összesen 562 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Vörös bársony piskótához

Sajttortához

Krémsajtos mázhoz

Összesen 6737 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Vörös bársony piskótához

Sajttortához

Krémsajtos mázhoz

Összesen 392 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 562 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    465.4 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    945 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4208.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    3074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    603.3 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    193.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1964 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 6737 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 392 kcal

Elkészítés

Vörös bársony piskótához

  1. A sütőt bekapcsoltjuk 175°C-ra alsó-felső sütésen, a kapcsos tortaformát alulról négy réteg alufóliába csomagoljuk, hogy a vízfürdő ne szivároghasson be sütés közben.
  2. A krémsajtot tálas mixerbe/robotgépbe tesszük, és közepes fokozaton kb. 4 perc alatt lággyá és krémessé habosítjuk.
  3. Hozzáöntjük a cukrot, és további 4 percig kevertetjük a géppel, majd a só és a vanília kivonat kerül bele.
  4. Amikor tökéletesen elkeveredtek, hozzáadjuk a tojást, végül a tejfölt. A masszának tökéletesen homogénnek kell lennie, minden hozzávalónak jól el kell oszlania benne, csak akkor lesz tökéletes a végeredmény.
  5. A masszát a tortaformába öntjük, és egy nagyobb tepsibe tesszük a bebugyolált tortaformát. Forrásban lévő vizet öntünk a tepsibe, annyit, hogy a tortaforma feléig érjen a víz szintje.
  6. Visszavesszük a sütő hőmérsékletét 160°C-ra, és 90 perc alatt megsütjük. Amikor letelt az idő, kikapcsoljuk a sütőt, kinyitjuk a sütőajtót, és egy fakanállal kitámasztjuk, így hagyjuk hűlni egy órán át (a lassú hűléstől nem fog berepedezni). Ezután lefóliázzuk, és betesszük a hűtőbe egy éjszakára pihenni.

Sajttortához

  1. Másnap a sütőt bekapcsoljuk 175°C-ra alsó-felső sütésen, a tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt vágunk, az oldalát pedig kivajazzuk.
  2. Az olajat és a cukrot tálas mixerbe/robotgépbe tesszük, és közepes sebességgel addig kevertetjük, amíg az összes cukor el nem olvad.
  3. Majd a tojást ütjük bele, és belekeverjük az ételszínezéket meg a vanília kivonatot.
  4. Egy pohárban összekeverjük a tejet a citromlével, és legalább 2 percet hagyjuk pihenni (mert íróhoz jutni a legnehezebb dolog, így tudjuk helyettesíteni).
  5. Alacsonyabbra vesszük a fordulatszámot, és több részletben hozzákeverjük a masszához a lisztet, kakaóport, sót és az írót.
  6. Egy kis tálkában összekeverjük a szódabikarbónát az ecettel, megvárjuk, amíg felhabzik, és végezetül ezt is belekeverjük a tésztába.
  7. A kapott mennyiséget lemérjük, és két részletben kisütjük a már előre kibélelt tortaformában kb. 30 perc alatt. A kisült piskótakorongokat rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. Az összeállításnál tortakartonra teszünk egy piskóta korongot, arra jöhet töltelék rétegnek a sajttorta, majd zárásként a másik piskótakorong kerül a tetejére.

Krémsajtos mázhoz

  1. A mázhoz a vajat tálas mixerben vagy robotgépben közepes fordulaton habosra kevertetjük.
  2. Ekkor adjuk hozzá a cukrot és a vanília kivonatot. Amikor már minden cukorszemcse teljesen elolvadt a vajban és homogén massza lett belőle, akkor adjuk csak hozzá a krémsajtot. Addig kevertetjük, amíg meglágyul, és teljesen elelegyedik a vajas krémmel.
  3. Az oldalát és a tetejét egyaránt bevonjuk a krémsajtos mázzal, majd a hűtőbe tesszük dermedni, közben pedig a maradék mázat csillagcsöves habzsákba töltjük.
  4. 20 perc elteltével kivesszük a tortát a hűtőből, és a habzsákkal "csigabigákat" rajzolva alulról felfelé, jobbról balra krémsajtmázas rózsákkal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 150 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16

Idén töltöttem be a 30-at, és szerettem volna valami igazán különlegeset sütni erre az alkalomra. Az ötletet Michele blogján találtam, a vörös bársony torta receptjét Martha Stewarttól hoztam, a sajttortáét pedig Dorie Greenspantól. Úgy lett tökéletes ahogyan volt, a családnak jobban ízlett, mint a cukrászdából rendelt torta. További képek a tortáról itt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek