Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörös bársonyos sajttorta krémsajtos mázzal

Vörös bársonyos sajttorta krémsajtos mázzal
Vörös bársonyos sajttorta krémsajtos mázzal
210 perc / előkészület: 60 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén töltöttem be a 30-at, és szerettem volna valami igazán különlegeset sütni erre az alkalomra. Az ötletet Michele blogján találtam, a vörös bársony torta receptjét Martha Stewarttól hoztam, a sajttortáét pedig Dorie Greenspantól. Úgy lett tökéletes ahogyan volt, a családnak jobban ízlett, mint a cukrászdából rendelt torta. További képek a tortáról itt.

hozzávalók / 12 adag

Vörös bársony piskótához

Sajttortához

Krémsajtos mázhoz

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a lágy krémes, édes süteményeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

Sajttortához

  1. A sütőt bekapcsoltjuk 175°C-ra alsó-felső sütésen, a kapcsos tortaformát alulról négy réteg alufóliába csomagoljuk, hogy a vízfürdő ne szivároghasson be sütés közben.
  2. A krémsajtot tálas mixerbe/robotgépbe tesszük, és közepes fokozaton kb. 4 perc alatt lággyá és krémessé habosítjuk.
  3. Hozzáöntjük a cukrot, és további 4 percig kevertetjük a géppel, majd a só és a vanília kivonat kerül bele.
  4. Amikor tökéletesen elkeveredtek, hozzáadjuk a tojást, végül a tejfölt. A masszának tökéletesen homogénnek kell lennie, minden hozzávalónak jól el kell oszlania benne, csak akkor lesz tökéletes a végeredmény.
  5. A masszát a tortaformába öntjük, és egy nagyobb tepsibe tesszük a bebugyolált tortaformát. Forrásban lévő vizet öntünk a tepsibe, annyit, hogy a tortaforma feléig érjen a víz szintje.
  6. Visszavesszük a sütő hőmérsékletét 160°C-ra, és 90 perc alatt megsütjük. Amikor letelt az idő, kikapcsoljuk a sütőt, kinyitjuk a sütőajtót, és egy fakanállal kitámasztjuk, így hagyjuk hűlni egy órán át (a lassú hűléstől nem fog berepedezni). Ezután lefóliázzuk, és betesszük a hűtőbe egy éjszakára pihenni.

Vörös bársony piskótához

  1. Másnap a sütőt bekapcsoljuk 175°C-ra alsó-felső sütésen, a tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt vágunk, az oldalát pedig kivajazzuk.
  2. Az olajat és a cukrot tálas mixerbe/robotgépbe tesszük, és közepes sebességgel addig kevertetjük, amíg az összes cukor el nem olvad.
  3. Majd a tojást ütjük bele, és belekeverjük az ételszínezéket meg a vanília kivonatot.
  4. Egy pohárban összekeverjük a tejet a citromlével, és legalább 2 percet hagyjuk pihenni (mert íróhoz jutni a legnehezebb dolog, így tudjuk helyettesíteni).
  5. Alacsonyabbra vesszük a fordulatszámot, és több részletben hozzákeverjük a masszához a lisztet, kakaóport, sót és az írót.
  6. Egy kis tálkában összekeverjük a szódabikarbónát az ecettel, megvárjuk, amíg felhabzik, és végezetül ezt is belekeverjük a tésztába.
  7. A kapott mennyiséget lemérjük, és két részletben kisütjük a már előre kibélelt tortaformában kb. 30 perc alatt. A kisült piskótakorongokat rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. Az összeállításnál tortakartonra teszünk egy piskóta korongot, arra jöhet töltelék rétegnek a sajttorta, majd zárásként a másik piskótakorong kerül a tetejére.

Krémsajtos mázhoz

  1. A mázhoz a vajat tálas mixerben vagy robotgépben közepes fordulaton habosra kevertetjük.
  2. Ekkor adjuk hozzá a cukrot és a vanília kivonatot. Amikor már minden cukorszemcse teljesen elolvadt a vajban és homogén massza lett belőle, akkor adjuk csak hozzá a krémsajtot. Addig kevertetjük, amíg meglágyul, és teljesen elelegyedik a vajas krémmel.
  3. Az oldalát és a tetejét egyaránt bevonjuk a krémsajtos mázzal, majd a hűtőbe tesszük dermedni, közben pedig a maradék mázat csillagcsöves habzsákba töltjük.
  4. 20 perc elteltével kivesszük a tortát a hűtőből, és a habzsákkal "csigabigákat" rajzolva alulról felfelé, jobbról balra krémsajtmázas rózsákkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 16 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 249
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

szelbarbi

Mióta szakács: 2011.10.18.
7 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Red velvet torta sajttorta töltettel, sajttorta, krémes sajttorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

baktaba
baktaba Thu, 2016-02-25 16:14

Kedves szelbarbi! A recepted első olvasásra nagyon kusza volt, aztán harmadjára feltűnt végre, hogy a feliratod nem pontos. Az általad 'Vörös bársony piskótához' hívott rész a sajttorta receptje, míg a sajttortáé a vörös bársony. Apró részlet, de roppant zavaró tud lenni ha az ember első alkalommal készítené el a tortát.
Köszi, hogy megosztottad a receptet!

561
finomliszt 14 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
0.5 teáskanál
cukor 15 dkg
napraforgó olaj 1.8 dl
tojás 1 db
ételfesték 4 kávéskanál
vanília kivonat 0.5 teáskanál
tej 1.4 dl
citromlé 0.5 ek
szódabikarbóna 6 g
ecet 1 teáskanál
krémsajt 22.5 dkg
porcukor 7 dkg
1 csipet
vanília kivonat 0.5 teáskanál
tojás 1 db
tejföl 80 ml
vaj 25 dkg
krémsajt 12 dkg
porcukor 25 dkg
vanília kivonat 0.5 teáskanál