Nosalty Logó

Virslivel töltött kiflihad

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Virslivel töltött kiflihad
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 657 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7875 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 263 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2152.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    1286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 657 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296 g

Zsír

  • Összesen
    364.7 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25828.9 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    604 mg
  • Kálcium
    4292 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    791 mg
  • Foszfor
    4588 mg
  • Nátrium
    15430 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    847.6 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1077.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1691 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    760 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1675 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1085 micro
Összesen 7875 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

  • 10 dkg sajt (reszelt)
  • 2 ek tej (a maradék tojásfehérjével összekeverve)

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe belekeverjük a mézet és az élesztőt, felfuttajuk rajta.
  2. Ehhez hozzákeverjük a többi alapanyagot és addig dagasztjuk, míg szép fényes, ruganyos tésztát nem kapunk, 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, 16 részre osztjuk (lehet még többre is), mindegyik tésztát kihúzzuk téglalap alakúra, az alsó szélére rakjuk a virslit, és ráhengerítjük a tésztát.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben katonás sorrendbe állítjuk egymás mellé a kiflihadat, így csak felfelé tudnak nőni.
  5. Mikor mindet betettük a tepsibe, tetejét lekenjük a maradék tojásfehérjével elkevert tejjel, megszórjuk reszelt sajttal, még letakarva 20-25 percet pihentetjük.
  6. A sütőt előmelegítjük 170 fokra hőlégkeverésen, és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük a hadsereget.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5604
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Ez biztosan a gyerekek kedvence lesz. Akkor is praktikus, ha sok gyereket várunk, mert így elkészítve betehetjük a hűtőbe, és csak frissen sütjük ki, mikor a kis vendégek megérkeztek. Ha véletlenül maradna, még másnap is finom, lágy, nem szárad ki, friss marad.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

gyönyör?, és biztosan nagyon finom is! Már el is mentettem!

Évi néni

Nagy praktikuma, hogy csak le kell szakítani egyet, kisebb helyen is tárolható. Köszi. Üdv: Évi néni

Gabys

Meggy?z?en szép és jól hangzik. Vacsi probléma kipipálva:) Mentve. Szép hetet kívánok, Gabi

Évi néni

Remélem nem un még engem a családod. Szép napot! Üdv: Évi néni

Gabys

Jajjjjjjjjjj Évi:) Még ilyet:) dehoogy, ezek a haspókok élvezik a változatosságot:D Napsütéses szép napot! Gabi

Évi néni

Bizony, még ránk férne egy kis napsütés, mert sötétben még a kenyerek sem olyan vonzóak. Neked is kellemes estét! Üdv: Évi néni

Éva-Anyóca

Nagggyon csúcs! Ennyi :-O Ezerrel jöhet ? is, na és még virsli is,....fantasztikus, hogy én ezzel a hétvégén hogy meglepem a családom, ?k meg engem, hogy azonnal el is fogy...:-o , legalábbis azt hiszik, mert cseles leszek, és egyb?l két adagot csinálok! Bibi!!!...a Te kenyereid, tízórais csodáid ilyen mennyiségben készülnek, mert kérem : ami finom, az finom.:-O :-O Szép napot és holnapot kívánok! Éva-A.

Évi néni

Na pont kitaláltad, mert pont kétszer ennyit sütöttem, amennyit csak bele tudtam passzírozni a tepsibe. Szám szerint 16-ot. Biztos szeretni fogják. Én füstölt virslivel készítette,. Szép estét! Üdv: Évi néni

Éva-Anyóca

Köszönöm a füstölt virslis tippet, készülni fog, megírom, mit szóltak..:-O Szép estét és szép napot holnapra! Éva-Anyóca

palice

Sziasztok! Ez egy nagyon jo recept!Szuper jo a tesztaja! En ebbol a tesztabol csinalom ujabban a pizzat is!Mindenkinek ajanlom a kiprobalasra! Koszonom a receptet! Udv,Alice.

Évi néni

Kedves Alice! Köszönöm kedves szavaidat. Jó ötlet ezt pizzának használni. További sikeres sütést-f?zést kívánok. Üdv: Évi néni

Momony

Muszáj elmentenem ezt a receptet, mert már harmadszor csinálom, de mindig nehezen találom:)

Éva-Anyóca

Kedves Évi néni! Elkészült ma is a két adag, isteni illattal, finomságosak, és holnap a gyerk?ceim örülni fognak, és már vihetik tízóraira.:) Köszönöm! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Ez a finomság is megunhatatlan, csak jó virsli kérdése az egész!!:) Köszönöm Neked a receptet. :) Éva-Anyóca

Évi néni

Elkényeztetsz. Hízik a májam, hogy már el sem fér bennem. Nagyon köszönöm. Üdv: Évi néni

Éva-Anyóca

Kedves Évi néni! Az a jó :), a sok dicséret Neked mindig dopping: mert mindig még érdekesebb, és finomabb ételek, kenyerek , finomságok elkészítésére sarkall, csak gy?zzük utána elkészíteni. :) Szép hétvégét! Éva-Anyóca

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.