r
Nosalty Logó

Virslivel töltött kiflihad

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Virslivel töltött kiflihad
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 657 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7875 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 263 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2152.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    1286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 657 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296 g

Zsír

  • Összesen
    364.7 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25828.9 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    604 mg
  • Kálcium
    4292 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    791 mg
  • Foszfor
    4588 mg
  • Nátrium
    15430 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    847.6 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1077.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1691 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    760 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1675 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1085 micro
Összesen 7875 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

  • 10 dkg sajt (reszelt)
  • 2 ek tej (a maradék tojásfehérjével összekeverve)

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe belekeverjük a mézet és az élesztőt, felfuttajuk rajta.
  2. Ehhez hozzákeverjük a többi alapanyagot és addig dagasztjuk, míg szép fényes, ruganyos tésztát nem kapunk, 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, 16 részre osztjuk (lehet még többre is), mindegyik tésztát kihúzzuk téglalap alakúra, az alsó szélére rakjuk a virslit, és ráhengerítjük a tésztát.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben katonás sorrendbe állítjuk egymás mellé a kiflihadat, így csak felfelé tudnak nőni.
  5. Mikor mindet betettük a tepsibe, tetejét lekenjük a maradék tojásfehérjével elkevert tejjel, megszórjuk reszelt sajttal, még letakarva 20-25 percet pihentetjük.
  6. A sütőt előmelegítjük 170 fokra hőlégkeverésen, és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük a hadsereget.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5785
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virslivel töltött kiflihad
Évi néni 1830 recept

Ez biztosan a gyerekek kedvence lesz. Akkor is praktikus, ha sok gyereket várunk, mert így elkészítve betehetjük a hűtőbe, és csak frissen sütjük ki, mikor a kis vendégek megérkeztek. Ha véletlenül maradna, még másnap is finom, lágy, nem szárad ki, friss marad.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek