r
Nosalty Logó

Pudingkrémes kelt kalács

Gabimami58
Pudingkrémes kelt kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

692
Kalória
11.6g
Fehérje
109.9g
Szénhidrát
21.9g
Zsír
20.4g
Víz
15g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
41.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8296 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    262.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5620 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    1445 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1333 mg
  • Nátrium
    2230 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1318.7 g
  • Cukor
    496 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    245.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    809 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 8296 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: A lisztet kelesztőtálba öntjük és közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, cukrot (édesítőszert), majd a langyos tejet. S így 5 percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk az olajat és jól összegyúrjuk.
  2. Az 1 tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és jól beledolgozzuk a tésztába.
  3. A kalács tésztát 25 perc alatt megkelesztjük, közben elkészítjük a tölteléket. A pudingport a megszokott módon a tejjel és cukorral (vagy édesítőszerrel)simára keverjük, és sűrűre főzzük, majd tűzről levéve beledolgozzuk a margarint. Ezután félretesszük langyosra kihűlni.
  4. A megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk, egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk, pudinggal megtöltjük és felcsavarjuk.
  5. Kettesével összefonjuk a tésztákat, így két kalácsot kapunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk. A tepsiben még félórát kelesztjük, majd megkenjük a tojássárgájával, és az oldalát villával megszurkáljuk, hogy később ne repedezzen meg.
  6. Előmelegített sütőben sütjük.
  7. Majd ha megsült kivesszük, és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, ha kihűlt konyharuhára fordítjuk és a sütőpapírt lehúzzuk róla. Majd visszafordítjuk a kalácsot, és éles késsel deszkán szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30

Mindenki ismeri már a diós, mákos, kakaós és lekváros kalácsot, talán még a túrósat is. Én most kissé változatosan, pudingkrémesen készítettem. Mikor teljesen kihűlt, a párom és az unokám volt az első tesztelője, s küldtem unokámtól nekik is, és este már a facebookon leányom azt mondta: "Anyu, te egy tündér vagy és pályatévesztett, te a régi recepteket újjávarázsolod és igazán finoman készíted el". Annyi dicséretet kaptam, hogy azt elmondani és leírni nem lehet, még tegnap is, mikor feljöttek, vihettek belőle, mert nagyon ízlett mindenkinek. Hát ez vagyok én, aki tini leányként kezdte a sütés fortélyait és amíg tudok, készítem is szívesen, hisz a családomon kívül az ismerőseim mindenki dicsérte, s kapom azóta is a megtisztelő üzeneteket.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek