r
Nosalty Logó

Pudingkrémes kelt kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Pudingkrémes kelt kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 692 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8296 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 276 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 692 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    262.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5620 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    1445 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1333 mg
  • Nátrium
    2230 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1318.7 g
  • Cukor
    496 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    809 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 8296 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: A lisztet kelesztőtálba öntjük és közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, cukrot (édesítőszert), majd a langyos tejet. S így 5 percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk az olajat és jól összegyúrjuk.
  2. Az 1 tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és jól beledolgozzuk a tésztába.
  3. A kalács tésztát 25 perc alatt megkelesztjük, közben elkészítjük a tölteléket. A pudingport a megszokott módon a tejjel és cukorral (vagy édesítőszerrel)simára keverjük, és sűrűre főzzük, majd tűzről levéve beledolgozzuk a margarint. Ezután félretesszük langyosra kihűlni.
  4. A megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk, egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk, pudinggal megtöltjük és felcsavarjuk.
  5. Kettesével összefonjuk a tésztákat, így két kalácsot kapunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk. A tepsiben még félórát kelesztjük, majd megkenjük a tojássárgájával, és az oldalát villával megszurkáljuk, hogy később ne repedezzen meg.
  6. Előmelegített sütőben sütjük.
  7. Majd ha megsült kivesszük, és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, ha kihűlt konyharuhára fordítjuk és a sütőpapírt lehúzzuk róla. Majd visszafordítjuk a kalácsot, és éles késsel deszkán szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 16326
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 28.

Ajánló

Jó tippként ajánlom, mikor a tésztánk már fél ideig sült fordítsuk meg a tepsit, így mindkét fele egyformán átsül. Ha szép pirosra szeretnénk a tetejét megsütni 5 percre a legfelső rácsra tegyük, s utána vegyük ki és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Itt ugyanúgy gondoltam a cukorbetegekre is, hogy a sok finomságból ne maradjanak ki. Ezért a táblázatomban megnéztem a cukor arányát az édesítőszerhez. Így ők is tudják fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pudingkrémes kelt kalács
Gabimami58 139 recept

Mindenki ismeri már a diós, mákos, kakaós és lekváros kalácsot, talán még a túrósat is. Én most kissé változatosan, pudingkrémesen készítettem. Mikor teljesen kihűlt, a párom és az unokám volt az első tesztelője, s küldtem unokámtól nekik is, és este már a facebookon leányom azt mondta: "Anyu, te egy tündér vagy és pályatévesztett, te a régi recepteket újjávarázsolod és igazán finoman készíted el". Annyi dicséretet kaptam, hogy azt elmondani és leírni nem lehet, még tegnap is, mikor feljöttek, vihettek belőle, mert nagyon ízlett mindenkinek. Hát ez vagyok én, aki tini leányként kezdte a sütés fortélyait és amíg tudok, készítem is szívesen, hisz a családomon kívül az ismerőseim mindenki dicsérte, s kapom azóta is a megtisztelő üzeneteket.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek