Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas mogyorós sütemény

Fahéjas mogyorós sütemény
Fahéjas mogyorós sütemény
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Internetes recept oldalon találtam ezt a receptet. Egyszerű elkészíteni, pedig nekem nem tűnt annak, mikor olvastam a receptet, így kellemesen csalódtam az elkészítés közben. A családban mindenkinek ízlett, megjegyzem nekem nem volt elég édes, de ez ízlés dolga. Én eltudom képzelni különböző ízvilágú töltelékkel is, mert nagyon finom a tésztája.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 300 ml tejet langyosra melegítjük az 1 evőkanál cukrot és az 50 g vajat fölolvasztjuk a tejben.
  2. Egy tálba öntjük, majd a tojást, sót, élesztőt, lisztet hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk.
  3. Egy konyharuhával letakarjuk, duplájára kelesztjük.
  4. 75 g vaj, 4 evőkanál nutella, 100 g darált mogyoró, kevés fahéjat ízlés szerint egy edényben összeolvasztunk, egynemű masszává keverjük.
  5. A megkelt tésztát kinyújtjuk tetszőlegesen kb. 20x 25 cm nagyságúra, ezt a recept nem írja, de én így csináltam. Majd a tölteléket rákenjük, és egymásra hajtjuk egyszer, majd még egyszer, egy dupla rétegű tésztánk lesz.
  6. Egy pizzavágóval vagy egy éles késsel kb. 3 cm széles csíkokat vágunk, és egyesével elkezdjük a csomót formázni.
  7. Megfogjuk a két végén a levágott csíkot, és elkezdjük húzni a tésztát, de csak ameddig engedi, közben csavarjuk, és mikor tetszőleges hosszúra csavartuk, mintha egy csomót kötnénk a végére, összetekerjük. Ezt a folyamatot addig folytatjuk, ameddig elfogynak a levágott csíkok.
  8. A kész csomókat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és 30 percet pihentetjük.
  9. A sütőt 200 fokra fölmelegítjük, majd 100 ml tejet, a 2 teáskanál cukrot, fahéjat összekeverjük, és egy ecset segítségével megkenjük a csomókat, és sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 658
elküldve: 0
receptkönyvben: 89
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas sütemény, mogyorós sütemény, fahéja mogyorós süti kelt tésztából

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

880
tej 300 ml
cukor 1 ek
vaj 50 g
tojás 1 db
0 ízlés szerint
finomliszt 500 g
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
vaj 75 g
nutella 4 ek
törökmogyoró 100 g
fahéj 0 ízlés szerint
tej 100 ml
cukor 2 teáskanál