r
Nosalty Logó

Fahéjas mogyorós sütemény

Éva házias konyhája
Fahéjas mogyorós sütemény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

879
Kalória
18.8g
Fehérje
102.5g
Szénhidrát
43.2g
Zsír
24.8g
Víz
89.8g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
21.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 879 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4387 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 879 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    216.2 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3014.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    869 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    512.7 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    124.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 4387 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

  1. 300 ml tejet langyosra melegítjük az 1 evőkanál cukrot és az 50 g vajat fölolvasztjuk a tejben.
  2. Egy tálba öntjük, majd a tojást, sót, élesztőt, lisztet hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk.
  3. Egy konyharuhával letakarjuk, duplájára kelesztjük.
  4. 75 g vaj, 4 evőkanál nutella, 100 g darált mogyoró, kevés fahéjat ízlés szerint egy edényben összeolvasztunk, egynemű masszává keverjük.
  5. A megkelt tésztát kinyújtjuk tetszőlegesen kb. 20x 25 cm nagyságúra, ezt a recept nem írja, de én így csináltam. Majd a tölteléket rákenjük, és egymásra hajtjuk egyszer, majd még egyszer, egy dupla rétegű tésztánk lesz.
  6. Egy pizzavágóval vagy egy éles késsel kb. 3 cm széles csíkokat vágunk, és egyesével elkezdjük a csomót formázni.
  7. Megfogjuk a két végén a levágott csíkot, és elkezdjük húzni a tésztát, de csak ameddig engedi, közben csavarjuk, és mikor tetszőleges hosszúra csavartuk, mintha egy csomót kötnénk a végére, összetekerjük. Ezt a folyamatot addig folytatjuk, ameddig elfogynak a levágott csíkok.
  8. A kész csomókat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és 30 percet pihentetjük.
  9. A sütőt 200 fokra fölmelegítjük, majd 100 ml tejet, a 2 teáskanál cukrot, fahéjat összekeverjük, és egy ecset segítségével megkenjük a csomókat, és sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Internetes recept oldalon találtam ezt a receptet. Egyszerű elkészíteni, pedig nekem nem tűnt annak, mikor olvastam a receptet, így kellemesen csalódtam az elkészítés közben. A családban mindenkinek ízlett, megjegyzem nekem nem volt elég édes, de ez ízlés dolga. Én eltudom képzelni különböző ízvilágú töltelékkel is, mert nagyon finom a tésztája.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek