Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virág fánk Évi nénitől

Virág fánk Évi nénitől
Virág fánk Évi nénitől
34 perc / előkészület: 30 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a remek ötletet Szánter blogján láttam. Mivel úgyis terveztem, hogy fánkot sütök, így ezt a mintát követtem.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Sütés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, egy teáskanálnyi cukrot teszünk bele, valamint belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe mérjük a többi hozzávalót. A vajat lágy állapotban adjuk a tésztához. A gépet dagasztóprogramra kapcsoljuk.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk 1 cm vékonyra, és virág alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Két tésztavirágot egymásra fektetünk, és egy dugóval a közepét benyomjuk, hogy mindkét tésztarétegen átnyomódjon, így "összeragasztva" a szirmokat.

Sütés

  1. Mire mindet kiszaggatjuk és összeragasztjuk, kezdhetjük a felforrósított olajban a kisütésüket, mert szép kövérre kelnek.
  2. Fedő alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  3. A megsült fánkokat konyhai törlőn leitatjuk.
  4. Tálalásnál meghinthetjük kevés házi vaníliás porcukorral, közepébe házi baracklekvárt teszünk porzónak.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 824
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virág alakú fánk, fánk virág alakban, mintás fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

581
vaj 8 dkg
cukor 8 dkg
tojássárgája 2 db
vanília kivonat 1 ek
1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
tej 2.5 dl
friss élesztő 2.5 dkg
tönkölybúza liszt 60 dkg
napraforgó olaj 5 dl