r
Nosalty Logó

Veronka néni kígyórétese szilvával töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Veronka néni kígyórétese szilvával töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 341 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3414 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 147 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 341 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    130.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1983.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.2 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1354.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2579 micro
  • β-crypt
    472 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 3414 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

A tetejére

  • 3 ek cukor (kristály)
  • 1 dl víz (a cukrot belekeverve, de nem feloldva!)

Elkészítés

A tésztához

  1. A 2 dltejet meglangyosítjuk, belerakunk 1 kk kristálycukrot,és megfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Egy keverőtálbanelkeverjük a lisztet a sóval, és elmorzsoljuk a liszttel a zsiradékokat (a zsírt és a margarint is). Egy mélyedést készítünk a közepében.
  3. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a megfuttatot élesztőt, akristálycukrot, és lágy tésztává gyúrjuk. Ha nem tűnik elég lágynak, akkor még egy kis tej kerülhet bele. Ha kész, két részre osztjuk.
  4. Előveszünk egy sütőlemezt, kizsírozzuk, és a sütőt előmelegítjük 180°C fokra /légkeverése 160°C/.
  5. Egy nyújtódeszkát meglisztezünk és az egyik cipóból hosszúkás téglalap alakú formát nyújtunk, a tészta vastagsága kb. 0,5 cm lesz, a hossza, mint a sütőlemez, a szélessége kb. 15-20 cm.
  6. A tészta szélét bevagdossuk csíkokra teljesen körben, úgy hogy a csíkok szélessége kb 1-1,5 cm a hossza kb 5-7 cm, ésa csíkok szembe essenek egymással, hogy majd a töltelék felett össze lehessen csípni. Így a tészta közepén marad egy 10-15 cm széles hely, ahová helyezhetjük a gyümölcsöket.
  7. A fél szilvaszemeket egyenként megforgatjuk a fahéjas kristálycukorban, rétesenként 10 szem szilva (20 félszem) jut, és ráhelyezzük a tésztacsík közepére, vágott felükkel felfelé. (Ettől a gyümölcsmennyiségtől természetesen egy kissé el lehet térni, ezt csak irányadónakszántam. Amint kész, a tetejét megszórjuk 1 ek zsemlemorzsával.
  8. Ezután fogjuk az első két szembehelyezkedő csíkot, és a töltelék felett kissé megcsavarva, összenyomjuk, majd a következőt is, és így tovább a tészta végéig, míg a töltelékel nem lesz takarva. A tészta két végén érdemes egy kissé zártabbra nyomni a csíkokat, hogy a töltelék ne csússzon ki.
  9. Amint megvagyunk, csúsztassuk rá a sütőlemezre, és ismételjük meg az egészet a másik tésztaadaggalis.
  10. A két "rétest" fedjük le egy tiszta ruhával, és kelesszükkb. 30 percig.
  11. Kelés után kenjük meg a tetejüket tojássárgájával,rakjuk be a sütőbe, és süssük 30-40 percig. A sütési idő függ a gyümölcsök víztartalmától.
  12. Amint megsült, kivesszük a sütőből, és megkenjük a tetejüket a kristálycukros vízzel.
  13. Majd ha langyosra hűlt, felszeleteljük, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22414
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 30.

Ajánló

Finom más gyümölccsel is, pl meggy, sárgabarack is szóbajöhet, a lényeg, hogy kissé savanykás ízű legyen, és ne legyen túl érett, mert akkor veszít a látványosságából, igaz az íze akkor is finom! :) pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet régen egy kedves szomszédnénitől kaptuk, és ezért azóta is így hívjuk, hogy Veronka néni kígyórétese. Csak az elnevezése az, hogy rétes, ezt a formája miatt kapta, mert igazából kelt tészta. Senki ne ijedjen meg az elkészítésétől, csak leírva tűnik bonyolultnak, a valóságban könnyű, és egy fél óra alatt össze lehet állítani az egészet, mert közben nem kell keleszteni, csak a végén. Ráadásul nagyon mutatós az eredmény, és nagyon finom langyosan, frissen.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!